Başkent Üniversitesi

Başkent Üniversitesi'nin Amblemi




KURULUŞ VE TARİHÇE

Ülkemizin nitelikli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Naklı ve Yanık Tedavi Vakfı’nın deneyim ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur. 1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesinin’nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanmıştır.



Üniversitemiz 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur. Üniversitemizin eğitim dili Türkçedir; ancak, akademik ve mesleki İngilizce dersleri ile yoğun İngilizce eğitimine ağırlık verilmektedir.

Başkent Üniversitesinin’nin amacı, bilgi çağının gerektirdiği evrensel "bilgiye-ulaşım" ve "bilgi-kullanım" yeteneklerine sahip; sağlık, insan bilimleri, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirilmektedir.

Üniversitemizin 65’i yoğun bakım olmak üzere toplam 288 yataklı ve modern teknolojik yapıyla desteklenmiş laboratuvar ve görüntüleme üniteleri ile ameliyathanelerine sahip tanı ve tedavi merkezidir.

Hastanemiz, 17 Aralık 1997 tarihinde TS-EN-ISO 9001 Kalite Sistemi Belgesi almış olup, 1998 yılında yapılan çlışmalarla Psiko Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (Yapracık), Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de Kalite Sistem Belgesi kapsamına dahil edilmiştir.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Ankaray Beşevler istayonuna yaklaşık 500 metre uzaklıkta olup Bahçelievler minibüs ve otobüsleri ile rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumdadır.

YURTLAR:

Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma imkanı yaratmak. Toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmaktır.

Üniversitemiz Öğrenci Yurtları 3 blok olup çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir.

Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo ve tuvalet bulunmaktadır.

Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır. Yurt binasının ve odalarının günlük temizlikleri 16 Yardımcı Personel ile Ev Ekonomisti yönetim ve gözetiminde günlük yapılmaktadır. Öğrencilerin kullandıkları yatak takımları iki haftada bir değiştirilmektedir.

Yurtlar ve şehir merkezi arasında ulaşım, ücretsiz olarak Üniversitemiz servis araçları ile sağlanmaktadır. Yurtlara son giriş saati hafta içi 24:00, Cuma, Cumartesi ve resmi tatil günleri 01:30’dur.

Yurtlarda Sağlanan Olanaklar

Yurtlarımız 1996 yılından bu yana Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma ortamı yaratmak, toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmak amacıyla çalışmaktadır.

Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo, tuvalet ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Bütün odalarımızda internet bağlantısı mevcuttur.

Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır.

24 saat vardiyalı olarak görev yapan Yurt Memurları ve güvenlik bulunmaktadır.

Odaların temizliği günlük yapılmaktadır. Yurt Kompleksi içinde Tabldot seçenekli Yemekhane, Bankamatik, Televizyon Salonu, Kartlı Telefonlar, Market, Bilardo Salonu, Sigaralı ve Sigarasız bölmeli Café, Bay ve Bayan Kuaför, Satranç Eğitmeni gözetiminde kullanılan Satranç Salonu, İnternet Cafe, Pastane, Çamaşırhane ve ütü odasında yeterli sayıda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulunmaktadır. 24 saat tüm yurt öğrencilerine açık Çalışma Salonu bulunmaktadır.













0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels