Lys Sonuç Belgesinin Videolu Açıklaması

 LYS SONUÇ BELGENİZİN ÜZERİNDE YAZAN PUANLARIN ANLAMLARI






READ MORE - Lys Sonuç Belgesinin Videolu Açıklaması

Üniversitelerin Bölüm Tomografisi Tercihimiz

Üniversitelerin bölüm tomografisi aşağıdaki anlamlara gelir . . . size bu soruların cevaplarını verir yani etkilidir. .
                         





Genel Bilgiler

Yerleşenlerin Öğrenim Durumu Dağılımı

Yerleşenlerin Mezun Oldukları Lise Alanları

Yerleşenler Hangi Katsayı İle Yerleştiler 1
                
READ MORE - Üniversitelerin Bölüm Tomografisi Tercihimiz

2011-2012 KYK DÖNEMİ

2011-2012  KYK DÖNEMİ  GENİŞ BİLGİ AŞAĞIDA >>>>>>

               
SİTEMİZİ SIK SIK TAKİP EDEREK GEREKLİ BİLGİLERE VE DAHA FAZLASINA ULAŞABİLİRSİNİZ.  http://tercihimiz.blogspot.com/

     2011-2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak ,burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; ÖSYM
tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren, Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


     2011-2012 öğretim döneminde ek kontenjan ile yerleşen öğrencilerde ek kontenjan sonuçları açıklandıktan sonra Kurumumuzunwww.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


    Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (önlisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 04 Temmuz - 07 Ağustos 2011 (07Ağustos 2011 dahil) Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


    2011-2012 öğretim yılında yüksek lisans, (Şubat 2011 tarihinden yüksek lisansa başlayanlar dahil) doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 19 Eylül – 02 Ekim 2011 (02 Ekim 2011 dahil),
Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.



    Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (Artık Yıl) öğrencilerinin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 12 – 23 Eylül 2011 (23 Eylül 2011 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir.  

2011 kyk başvuruları nezaman? kredi yurtlar kurumu başvuruları nezaman?, kyk başvurusunda nelere ihtiyaç vardır?, kyk başvuru formu, 2011-2012 dönemi için kyk başvuruları, kimler başvurabilir?, yurtlar hakkında bilgiler, özel yurtmu, devlet yurdumu, evmi? nerede kalmalıyım? SORULARINIZI ALTAKİ PANALDEN İLETE BİLİRSİNİZ.

READ MORE - 2011-2012 KYK DÖNEMİ

Hangi Mesleği Seçmeliyim?


Çağdaş bir toplumda özgür bir bireyin önemli gelişim görevlerinden biri mesleğini seçmesidir.

Bir kimsenin herhangi bir konuda doğru seçim yapabilmesi için daha doğrusu sağlıklı karar verebilmesi için her şeyden önce ne istediğini bilmesi gerekir.
Bu işlemden sonra, çeşitli seçeneklerinizi inceleyip, her birinin isteklerine ve koşullarınıza ne derece uygun olup olmadığını değerlendirmektir. Çarşıya çıkmadan önce alacağı şeylerin listesini yapan ve bunlar için yeterli parası olmadığını anlayan, çarşıdaki malların kalite ve fiyatlarını inceleyerek gereksinimlerine ve parasına uygun bulduklarını alan bir kimsenin davranışı buna örnek gösterilebilir.

1) Meslek
Meslek, 'Bir kişinin hayatını kazanmak, geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. Bunun dışında meslek, 'Belli bir eğitimi gerektiren bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli bir iş olarak, tanımlanabilir.
Meslek seçimi, öğrencinin yaşamında önemli bir olaydır. Meslek seçerken birey belli bir çalışma ortamı, belli bir yaşam biçimini de seçmiş olur. Seçtiği bu yolda da başarışıyla kendisini kanıtlamaya çalışır. Bireyler yetenek, ilgi, istekleri doğrultusunda meslek seçtiğinde başarılı olur.

2) Meslek Seçmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Meslek seçmek yaşam biçimini seçmek demektir. insanlar mesleklerini belirlerken gelecekteki yaşamlarının bir çok yönünü belirlemiş olmaktadırlar. Kendine uygun meslek seçmiş olan kimseler işlerini severek yapmakta, mesleklerindeki gelişmeleri izleme isteği duymakta, böylece hem coşkulu, mutlu ve verim!i kişiler olarak meslek yaşamını sürdürmekte hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilmektedir.
Buna karşılık seçtikleri meslek, yetenek ve ilgilerine uygun olmayan kimseler çalışmaya karşı isteksizlik, işe devamsızlık, verim düşüklüğü, yeniliklere direnme gibi davranışlar göstermekte ve mesleklerini değiştirme girişiminde bulunmaktadırlar. Bu nedenle meslek seçmede şu ilkelere dikkat edilmelidir.
READ MORE - Hangi Mesleği Seçmeliyim?

Hacettepe Üniversitesi

GENEL TANITIM - TANITIM FİLMİ

Hacettepe Üniversitesi'nin Amblemi
Slogan "Daha İleriye... En İyiye..."

Kuruluş Tarihi 8 Temmuz 1967 (892 Sayılı Kanun)

Rektörü Prof.Dr. Uğur ERDENER

İletişim Bilgileri Hacettepe üniversite Tanıtım Ofisi (06532) Beytepe-ANKARA

Telefon:
Alan Kodu: (+90) (312)
Beytepe Santral Telefonu: 305 50 50
Sıhhiye Santral Telefonu: 305 50 00

E-Posta adresi: tanitim@hacettepe.edu.tr

Web adresi: http://www.tanitim.hacettepe.edu.tr

Öğrenim Dili Türkçe/İngilizce/Fransızca/Almanca

Üniversite Türü Devlet Üniversitesi

Yerleşimi Üniversitemizin Fakülte Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye Beytepe Beşevler Keçiören Polatlı ve Bala olmak üzere 6 yerleşkede bulunmaktadır. Ana yerleşkelerden Ankara şehir merkezinde olan Sıhhiye Yerleşkesi 210.238 m2 lik Beytepe Yerleşkesi ise 5.877.628 m2 lik alan üzerinde kurulmuştur.

Üniversite Birimlerinin Dağılımı 13 Fakülte 13 Enstitü 35 Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Konservatuar 3 Yüksekokul 6 Meslek

Yüksekokulu Toplam Öğrenci Sayısı 25800

Toplam Akademik Personel Sayısı 3479

Öğrenci Kayıtlarının Başlangıç ve Bitiş tarihleri Güz Bahar ve Yaz Dönemlerine ait program kayıtlarının başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren akademik takvim her öğretim yılı için Üniversite Senatosu kararı ile belirlenmektedir. Bu bilgiler Öğrenci Daire Başkanlığı'ndan öğrenilebilir.
READ MORE - Hacettepe Üniversitesi

Uluslararası Dış Ticaret

Dış Ticaret Bölümü Hakkında Bilgiler(Nedir?)- Dış Ticaret Meslek Elemanları Grubu

KONU TANITIM, ULUSLARarası dış ticaret nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, uluslar arası dış ticaret hakkında, uluslararası dış ticaret maaşları, uluslararası dış ticaret bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, uluslararası dış ticaret böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, uluslarası dış ticaret bölümüne dair herşey, uluslararası dış ticaret bölümü olan üniversiteler, uluslararası dış ticaret meslek tercihi, uluslararası dış ticaret mezunları ne yapar, kaç liradan mesleğe başlar, uluslararası dış ticaret alanı ne iş yapar, mesleğin zorlukları,kaç liradan işe başlarlar, iş alanları, uluslar arası tış ticaret bölümü rehberi

Bu yüksek öğretim PROGRAMIN amacı, ithalat-ihracat kambiyo konularında yetişmiş ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Dış Ticaret Programının Amacı : Dış ticaret programının amacı, ihracat ve ithalat konusunda çalışacak meslek elemanlarını yetiştirmektir.
Dış Ticaret Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Dış ticaret programında sosyoloji, ekonomi, muhasebe, hukuk, ticaret hukuku, dış ticaret mevzuatı ile ilgili (uluslararası pazarlama, depoculuk, taşımacılık gibi) dersler okutulur.
Dış Ticaret için Gereken Nitelikler : Dış ticaret programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili, ayrıntı ile uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumluluk duyguları güçlü kimseler olmaları beklenir.
Dış Ticaret Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Dış ticaret programını bitirenlere “Dış Ticaret Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Dış ticaret meslek elemanları dışsatım (ihracat) ve dıştan alım (ithalat) firmalarında ve gümrüklerde, gelen ve giden mallarla ilgili yazışmaları ve işlemleri yaparlar.

READ MORE - Uluslararası Dış Ticaret

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği Bölümü

KONU TANITIM, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  hakkında, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  maaşları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümüne dair herşey, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümü olan üniversiteler, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  meslek tercihi, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  mezunları ne yapar, kaç liradan mesleğe başlar, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  alanı ne iş yapar, mesleğin zorlukları,kaç liradan işe başlarlar, iş alanları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümü rehberi, KONU TANITIM, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  hakkında, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  maaşları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümüne dair herşey, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümü olan üniversiteler, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  meslek tercihi, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  mezunları ne yapar, kaç liradan mesleğe başlar, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  alanı ne iş yapar, mesleğin zorlukları,kaç liradan işe başlarlar, iş alanları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümü rehberi videoları, tanıtım, araştırma, tercih etme, tercihimiz.blogspot.com

EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER 
         Mesleğin eğitimi üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” bölümü ve Sağlık Meslek Liselerinin “Tıbbi Sekreterlik” bölümlerinde verilmektedir.



 MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ ŞARTLARI

       Meslek liselerinin; Tıbbi Sekreterlik,Tıp Sekreterliği bölümlerinden mezun olanlar “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

         Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara isteklerine ve ÖSS puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir. Bunun  için bu kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “Sözel (SÖZ)” puanı almaları gerekir.

 
READ MORE - Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği Bölümü

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Kılavuz İçin Tıklayınız

2011-ÖSYS: Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması (04.07.2011)
 
BASIN DUYURUSU

(4 Temmuz 2011)

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları

Kılavuzunun Yayımlanması

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 4-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmıştır. Bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

2011-ÖSYS adaylarına duyurulur.

READ MORE - 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı

Tercihleri Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz,


TERCİHLERLE İLGİLİ 2. YAZI  1. YAZIMIZ SAYFALARDA MEVCUTTUR.

YGS LYS Tercih Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz --  Üniversite tercihini nasıl yapmalı? --




Tercih sürecinde üniversite adayları, YGS ve LYS'lerde elde ettikleri başarı çerçevesinde seçim yapacaklar. Bu seçimi yaparken de ÖSYM'nin 2010 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzu tüm adaylar için yol gösterici önemli bir rehber olacaktır. Özellikle bölümlere giren en son adayın taban puanı, başarı sırası kontenjanları bu yılki tercihlerin belirlenmesinde büyük önem taşıyacaktır. En çok tercih edilen üniversitelerin ve bölümlerin kontenjanları doğal olarak sınırlıyken özellikle başarı sırası ortalarda olan öğrenciler ister istemez karamsarlığa kapılıyor. Oysa hepimiz biliyoruz ki yükseköğretim önemli ama esas belirleyici süreç mezuniyet döneminde, akademik altyapınızı iş yaşamınızda ne kadar kullanabildiğinizden geçiyor. Elbette öğrenim görecekleri üniversitenin öğrenciye sağlayacağı koşullar önemli ancak belirleyici olan, adayların kendilerini geliştirmek adına harcayacakları çabadır. İş yaşamına erken başlamak, yabancı dil öğrenmek, geliştirici sosyal kulüp faaliyetlerine katılmak gençlerin üniversite sonrası uyum sürecini hızlandıracak unsur olacaktır.

Bölümler ve üniversiteler hakkında bilginiz var mı?

Tercihleri sıralamadan önce hedeflediğiniz meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilere ulaşmanız gerekir. Bu konuda elinizdeki yazılı kaynaklardan, üniversitelerin eğitim kurumlarına gönderdikleri broşürlerden ve internetten yararlanabileceğiniz gibi, eğitim almak istediğiniz üniversitede okuyan birkaç öğrenciyle, o bölümden mezun olanlarla görüşüp bilgi sahibi olabilirsiniz.
READ MORE - Tercihleri Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz,

Üniversiteli Olma Yolunda İlk Etap YGS

Üniversiteli Olma Yolunda İlk Etap YGS

Sevgili Gençler,

Aylardır hazırlandığınız ve kimi zaman “Bir an önce başlasın ve bitsin” diye düşündüğünüz üniversite giriş sınavlarının ilk etabı için geri sayım başladı. Bu yazımda, sınava sayılı günler kala yapmanız gerekenler üzerinde kısaca durmak ve sizlere ufak hatırlatmalar yapmak istedim.

  • Süreç Devam Ediyor Tamamen sınav formatında YGS denemeleri çözmeye devam edin.  
  • Sınırları Aşmak Sizin için Zor Değil YGS’nin aşılamayacak bir sınav olmadığını unutmayın! 140–180 barajları rahatlıkla geçebileceğiniz bir sınır. Sonuçta YGS’ de ne tür sorular çıkabileceğini; bunların çok kolay, kolay, orta, zor sorulardan oluşacağını biliyorsunuz. Üstelik sene başından beri çalışmalarınızı belli bir stratejiyle yürüttünüz. Kısacası kendinize güvenmek için geçerli pek çok nedeniniz var. 
  •  
READ MORE - Üniversiteli Olma Yolunda İlk Etap YGS

LYS ÖNERİLERİ

LYS ÖNERİLERİ

1)      Sınavda boşuna şifre aramayın. Bu sizin için vakit kaybı olacaktır. ÖSYM yaptığı son açıklamada soruların ölçme-değerlendirme ilkeleri doğrultusunda olacağını söyledi. Bu,  şıkların küçükten büyüğe ya da büyükten küçüğe doğru olacağı anlamına geliyor.

2)      YGS’ de gözetmenlerle ilgili çok sayıda şikâyet geldi. Özellikle TC Kimlik Numarasının kodlanması ile ilgili mutlaka gözetmeni uyarın.

3)      Bu hafta her gün mutlaka deneme sınavı uygulaması yapmalısınız. Deneme sınavlarının LYS formatında olmasına ve özellikle zamana dikkat ederek soruları çözmeye çalışmalısınız. Örneğin LYS-1 deneme sınavı uygularken, 50 Matematik sorusu için 75 dakika, 30 Geometri sorusu için 45 dakika sınırını aşmamalısınız.

4)      İlk LYS’niz istediğiniz gibi geçmediyse, ilk sınavdan 1 hafta sonra da diğer LYS olacağı için moralinizi yüksek tutup, ilk sınavdaki performans kaybınızı ikinci sınavda telafi edebileceğinizi unutmayın. 

READ MORE - LYS ÖNERİLERİ

Mekatronik Mühendisliği

KONU TANITIM, Mekatronik Mühendisliği  nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, Mekatronik Mühendisliği  hakkında, Mekatronik Mühendisliği  maaşları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, Mekatronik Mühendisliği  böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, Mekatronik Mühendisliği  bölümüne dair herşey, Mekatronik Mühendisliği  bölümü olan üniversiteler, Mekatronik Mühendisliği  meslek tercihi, Mekatronik Mühendisliği  mezunları ne yapar, kaç liradan mesleğe başlar, Mekatronik Mühendisliği  alanı ne iş yapar, mesleğin zorlukları,kaç liradan işe başlarlar, iş alanları, Mekatronik Mühendisliği  bölümü rehberi, KONU TANITIM, Mekatronik Mühendisliği  nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, Mekatronik Mühendisliği  hakkında, Mekatronik Mühendisliği  maaşları, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterliği  bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, Mekatronik Mühendisliği  böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, Mekatronik Mühendisliği  bölümüne dair herşey, Mekatronik Mühendisliği  bölümü olan üniversiteler, Mekatronik Mühendisliği  meslek tercihi, Mekatronik Mühendisliği  bölümü rehberi videoları, tanıtım, araştırma, tercih etme, tercihimiz.blogspot.com

 

Mekatronik Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler(Nedir?)-Mekatronik Müh. Grubu

Mekatronik Nedir?

Mekatronik, teknolojik ürün ve tasarımda makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliklerinin kaynaşmasını ifade eden disiplinlerarası bir mühendislik felsefesidir. 1969 yılında Japonya’dan yola çıkmış, kısa zamanda bütün dünyada çok önemli bir yer edinmiş olan mekatronik, mühendislik tasarımı ve eğitimini derinden etkilemiştir. Üretimde mekatronik tasarım ilkelerine yer veren ülkeler, teknolojide son otuz yılda önemli yenilik ve başarılara imza atmışlardır. Mekatroniğin tasarım ve üretimdeki bu kritik rolünün görülmesi üzerine, bugün gelişmiş ülkelerde mekatronik eğitimine devlet-üniversite-endüstri işbirliği içerisinde, giderek daha fazla ağırlık verilmektedir. Türkiye’de, gecikmeli de olsa giderek yaygınlık kazanan mekatroniğin, Türk meslekî ve teknik eğitim sistemine yeni bir anlayış getirmesi beklenmektedir. Mekatronik ürün yelpazesinin giderek genişlemesi, mekatroniğin gelecekte de öncelikli bir mühendislik alanı olacağını göstermektedir.
Çağımızın yeni ve popüler bilimi olarak kabul edilen mekatronik, makine, elektrik–elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin evliliğinden doğan; yazılım ve kontrol mühendisliği konularını da aynı çatı altında toplayan disiplinlerarası bir kavramdır. Akıllı makineler tasarlamak üzere, tasarım ile süreç ve ürün imalatında, makina mühendisliğinin, elektronik ve bilgisayar ile sıkı kaynaşması olarak da ifade edilebilen mekatroniğin kapsamı, mekanik tasarım ve analiz, robotik sistemler, görüntü işleme, kontrol mühendisliği, yapay sinir ağları ve yapay zeka ile sanal gerçeklik olarak sıralanabilir (İlken, 2002).
Erten’e (2003a) göre, mekatronik; çok disiplinli ve disiplinlerarası konuları kapsayan bir mühendislik felsefesi ve mühendislik uygulamalarına tümleşik bir yaklaşımdır. Çetinel (2003), otomasyonun gelişmesiyle öne çıkan ve mühendisliğin yeni adresi olarak gösterdiği mekatroniği, mühendislik branşlarının birbirleriyle sinerjik kaynaşması olarak tanımlamaktadır. Başka bir tanımlamaya göre ise mekatronik; mikro elektroniğin, makine mühendisliğine uygulanması veya mekanik ve elektroniği, bilgi teknolojisi ile işlevsel olarak birleştirip özümsenmesini sağlayan bir yaklaşımdır (Çeltekligil, 2003).
Bu tanımlardan hareketle mekatronik; başta makine olmak üzere, elektrik-elektronik ve bilgisayar bilim dallarını, teknolojik talep ve sorunlara çözüm getirmek üzere, müşteri istekleri doğrultusunda, bir bütünlük içinde algılayan ve aynı potada eriten yeni bir interdisipliner mühendislik felsefesi olarak tanımlanabilir. Bu yeni mühendislik felsefesinde, çeşitli bilimlerin koalisyonu ve sinerjik kaynaştırılması söz konusudur. Mekatronik ile ilgili tanımlarda, mekatroniğin aslında bir kesişim mühendisliği olduğu ve büyük oranda robotikten oluştuğuna sıkça vurgu yapılmaktadır.
READ MORE - Mekatronik Mühendisliği

Ulaştırma ve Lojistik Bölümü

Üniversite sınavına hazırlanan ve Ulaştırma ve Lojistik bölümünü seçecek adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Ulaştırma ve Lojistik Bölümü –  Mesleği hakkında bilgiler:

Bu bölüm, tedarik ve dağıtım zincirleri, taşıma, depolama, paketleme ve stok yönetimi konularında gerekli beceri ve bilgi donanımına sahip elemanlar yetiştirir.

Çalışma Alanları:

Lojistik sektörünün tüm sektörlerle bağlantılı olması ve uluslararası ticaret sisteminde belirleyici olması nedeniyle bölüm mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Bu sektörde çalışanlar, en ucuz maliyetle mal ve hizmetin sağlanılması ve ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılması, işletmenin başarısı için genel lojistik teorilerinin ve lojistik yönetim tekniklerinin uygulanması gibi konularda faaliyetlerde bulunurlar.
Mezunlar, ulusal ya da uluslararası kargo ve lojistik şirketleri, şirketlerin lojistik ve dağıtım bölümleri ya da sigorta, gümrükleme ve depolama hizmeti veren şirketlerde çalışabilirler.
READ MORE - Ulaştırma ve Lojistik Bölümü

Hukuk Bölümü

Hukuk Bölümü Nedir? - Hukuk Bölümü Hakkında - Hukuk Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
 
Toplumda bireylerin birbirleri ve devletle veya devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen yasaların uygulanması sırasında ortaya çıkan anlaşmazlıkların çözümü konusunda çalışacak hukukçular yetiştirilir. Hukuk fakültesini bitirenler genellikle Hakim Savcı ve Avukat ünvanı ile çalışmaktadırlar.

Programın Amacı: Hukuk programının amacı toplumda bireylerin birbirleri ile ve devletle veya devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen yasaların uygulanması sırasında ortaya çıkacak anlaşmazlıkların çözümü konusunda çalışacak hukukçuları yetiştirmek ve bu alanda araştırma yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Hukuk programında hukuk felsefesi ve sosyolojisi Türk hukuk tarihi anayasa hukuku Roma özel hukuku medeni hukuk idare hukuku devletler umumi hukuku İslam hukuku borçlar hukuku ceza hukuku ticaret hukuku ve vergi hukuku gibi meslek dersleri verilir.
READ MORE - Hukuk Bölümü

Psikoloji Bölümü

BÖLÜM İÇERİĞİ:
Psikoloji, Türkiye'de hızla gelişmekte olan bir disiplin. Bu gelişmelere katkıda bulunmak isteyecek, bilgisini ve düşünme yeteneğini yaratıcı ve anlamlı bir şekilde kullanabilecek, insanı ilgilendiren konulara sorgulayıcı, nesnel ve analitik bir şekilde yaklaşan öğrenciler yetiştirme hedeflenmektedir.
Psikoloji bölümü, insan davranışlarının gözlem ve deney yöntemlerini kullanarak bilimsel bir biçimde incelenmesi ve nedenlerinin ortaya çıkarılması konularında eğitim ve araştırma yapar. Psikoloji, kuramsal ve uygulamalı psikoloji adı altında iki dala ayrılır.
KURUMSAL PSİKOLOJİ:
Bu dal, öğrenme, düşünme, güdülenme gibi psikolojik süreçlerle ilgilidir. İnsan ve hayvanlar üzerinde laboratuvarda deneyler yaparak psikolojik olayları inceleyen “Deneysel Psikoloji”;davranışların fizyolojik temellerini araştıran “Fizyolojik Psikoloji”; toplum tarafından etkilenen insan davranışlarını inceleyen “Sosyal Psikoloji”; insanda düşünme, öğrenme, duygu ve heyecan gibi psikolojik süreçlerin gelişimini inceleyen “Gelişim Psikolojisi” ve normal dışı davranışları inceleyen “Anormaller Psikolojisi” kuramsal psikoloji grubuna girer.
UYGULAMALI PSİKOLOJİ:
Kuramsal psikolojinin verileri günlük yaşamda insan davranışları ile ilgili sorunları gidermede kullanılır. İleri derecede uyum bozukluğu gösteren kimselerin davranışlarının nedenlerini ve tedavi yöntemlerini inceleyen “Klinik psikoloji”;endüstride üretimi artırmak için en uygun elemanların seçimini ve çalışma ortamında olumlu ilişkiler kurulmasını sağlayan, tüketicinin isteklerini saptayan “Endüstri Psikolojisi”; hafif uyum sorunları olan kimselere yardım yollarını araştıran “Danışma Psikolojisi”; okulda öğrenme sürecini ve öğrencilerin başarısızlık sorunlarını inceleyen “Okul Psikolojisi” uygulamalı psikolojinin başlıca alanları.

READ MORE - Psikoloji Bölümü

Uluslararası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir? - Uluslararası İlişkiler Bölümü Hakkında - Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Dünya devletlerinin oluşturduğu uluslararası sistemin; tarih siyasi ekonomik ve hukuki yapısı işleyişi gibi konularda Türkiye�nin bu sistem içindeki yerine ve dış ilişkilerine özel ağırlık verilerek eğitim yapılır. Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Maliye Gümrük Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi bakanlıklarda özel şirketlerde çeşitli kitle haberleşme kuruluşlarında ve uluslararası bankalarda çalışılabilir.

Programın Amacı: Bu programda dünya devletlerinin oluşturduğu uluslararası sistemin tarihi geçirdiği evreler sistemin siyasi ekonomik ve hukuksal yapısı işleyişi gibi konularda Türkiye'nin bu sistem içinde yerine ve dış ilişkilerine özel ağırlık verilerek eğitim yapılır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Uluslararası ilişkiler programında uluslararası ilişkiler Türk dış politikası devletler hukuku siyasal tarih siyaset bilimi toplumbilim ekonomi gibi dersler okutulur.
READ MORE - Uluslararası İlişkiler

 
 
 

Labels

Labels

Labels