2005-2006 yılında hizmete açılan iki bloktan sonra bu sene 8 blok daha açılan, ege üniversitesi'ne bağlı yarı özel öğrenci yurtlarıdır.bu sene ilk kez yerleşen birisi olarak şunları söyleyebilirim:



efendim bu öğrenci köyü,tıp fakültesinin arkasından gidildiğinde forum bornova ve ikea'nın sol tarafında kalmaktadır.her ne kadar ikea'nın otopark kısmına merdiven yapılsa da bu merdivenlerin önündeki tel örgüler yüzünden ikea'ya girebilmek için biraz yürümek gerekir.



odalar iki veya bir kişiliktir.tanıtımında söylenene göre,basketbol ve futbol sahaları vardır,odalarda mini buzdolabı,ayakkabılık,banyo,tuvalet,masa,dolap vs. bilimum eşya bulunmaktadır.fakat yerleştikten sonra buzdolapları ocağa kadar gelmeyecek denilerek ilk dumur yaşatılmıştır.



köyün her tarafı banklar ve çimlerle çevrilidir.oturmak veya top oynamak için mekan boldur dolayısıyla.fakat şu an gerek gelen kişilerin çoğunun yeni olması,gerek kızların her erkeğe potansiyel sapık gözüyle bakması sebebiyle iyi bir arkadaş ortamı oluşmamıştır.



kısacası öğrenci köyü aslında süper bir projedir.fakat biraz tembellik sebebiyle işler gecikmiştir.dolayısıyla da problemler oluyorayrıca yemekelr de çok pahalı.kafeteryada küçük ayran 1.25.gerisini düşünün artık.bir de menü olauyı var,ya sebzeli,ya etli,ya da tavuklu yemeklerden sadece birini alabiliyorsunuz.yoksa menü bozulur ve 10 ytl ye kadar patlar yemeğiniz...



ha bir de erasmus'la gelen polonyalı,letonyalı ve hollandalı kız öğrenciler var ki ona hiç girmiyorum.

saat 01.00 civarında dışarıdan gayet güzel gözüken köy. giriş-çıkış saatleri de devlet yurtlarına göre iyileştirilmiş sanırım.

açıldığı andan beri bünyesinde bulunduğum güzel yurt. izmir'de yurtta kalmak isteyenler için bundan daha iyi bir seçenek yoktur.



* iki kişilik odaların ücreti 300, tek kişilik odaların ise 500 liradır. fiyata akşam yemeğinin dahil olmaması özellikle anne-babalarda kıllanmaya yol açsa da, akşam yemeğinin fiyata dahil olduğu yurtların fiyatları 450 liradan başlar. diyorum ya, izmir'de bu koşullarda başka yurt yok.



* son giriş saatleri cuma-c.tesi 02.00, diğer günler 00.30'dur. bunun dışında da izin almak çok rahattır. aileniz, yurda ilk yerleştiğiniz zaman evinizin ve gidebileceğiniz diğer akrabalarınızın adreslerinin yazılı olduğu bir dilekçe vermek zorundadır. buna izmirdeki arkadaşlarında kalmasına izin veriyorumu da eklerse sizden kralı yok. izin almak, adınızı soyadınızı, oda numaranızı ve gideceğiniz yer olarak izmir yazmanızı gerektirir sadece. gidin sabahlayın yani. ehe ehe.



* öğrenci köyü devlet yurdu değildir. dolayısıyla pek çok burnu havada insanla karşılaşabilirsiniz. herkesin bilgisayarı var neden internet cafe açılsın kiiiii diyen bir kıza girişesim geldiğini bilirim. ilk anda haydi hoppaaa şeklinde bir kaynaşma olması zaten mümkün değil, zamana bırakmak lazım. gördüğünüz insanlara selam verebilir, mutfakta sohbet ortamı yaratabilirsiniz.



gelelim köyün şu andaki problemlerine,



* geçen sene yalnız iki blok açıldığından dolayı tüm düzenlemeler buna göre yapılmıştı. şu an yedi blok açık ve herkes çile çekiyor. yenilerin eşyaları tam değil, bizse odamızı temizletecek birilerini bulamıyoruz. geçen gün çamaşır jetonu almak için iğrenç bir halde bloktan dışarı çıkmak zorunda kaldım ki odanın kirliliğinden daha fazla üzdü bu durum beni*



* yemekhane inanılmaz yetersiz şu anda. öğleden sonra gidecek hazırlıklar sabahın köründe kahvaltıya indiğinden 9da dersi olan adam aç kalıyor. hazırlıklar beni duyuyorlarsa lütfen kahvaltıya geç insinler. akşam yemeği konusunda da aynı şey geçerli. eskiden 11de bile yemek bulabilirken şimdi 8de bitiyormuş yemekler. bunun halledileceğinden eminim.



* yurdun çevresini kötü bulan varsa bu iyi hali adamım demek isterim. yurdun en kötü ve en iyi dönemini yaşayan biri olarak biraz açıklama yapayım kötüydü, çünkü etraf çamur içindeydi, yol tenha ve karanlıktı. yağmur yağdı mı her taraf mahvoluyordu. ve en iyisiydi, çünkü henüz kartlarımız gelmemişti ve giriş saati diye bir şey yoktu. hoş, şimdi var da kısıtlandık mı diye soran olabilir, hayır kısıtlanmadık. ama sınırsız özgürlük müthiş bir şeydi.



son olarak uyarılar,



* kartınızla içeri birini sokmaya kalkmayın. ya da ben bu akşam yurda gelmiyorum, sen basıvere girmeyin. pek çok şeyi tolere ederler ama bunu etmezler. misafir kartıyla yurdun içine bir arkadaşınızı alabilir ve onunla dışarıda sabahlayabilirsiniz.



* 15 gün özürsüz devamsızlık hakkınız var, ama kullanmamaya çalışın. eğer gecikecek gibiyseniz yurttan izin alın. eğer gün içinde bir yere gitmeye karar verdiyseniz yine uğrayın izin alın. hem diş fırçanızı da yanınıza almış olursunuz.



* yurt yönetimine servisleri tekrar koymaları için baskı yapın. bu ne be sabahın köründe yürüyorum edebiyat'a kadar. zaten buzdolabımız da yok ıvır kıvır şeklinde duygu sömürüsü yapın. bakarsınız tekrar koyarlar servisleri.

kayıt olurken vaad ettikleri buzdolaplarından hala haber alınamamaktadır.



buzdolabını doldurup kahvaltıyı/yemekleri sallarız diye mi korkuyorlar artık ne yapıyorlarsa...

bildiğiniz köydür. kümeste tavuklar, ahırda hayvanlar, kızlar çapaya gider, erkekler kahvede oturur, evin çocuğu dağda çobanlık yapar. bir nevi county denen hayat tarzını öğretirler üniversite öğrecilerine.

dışarıdan bakılınca son derece sikindirik görünmektedir. bir tarafı üniversiteye, diğer tarafı çingene mahallesine bakar. bloklara, tatil köylerindeki gibi abidik gubidik hayvan, çiçek vs. isimleri verilmiştir. köşe başları tenha, kızları güzeldir. *

525 artık önünden geçmektedir.

yağmur yağdığı zaman bloğumun önü göl olsa da, yemek fiyatları az biraz tuzlu olsa da, kocaaa yurt için toplam 4er tane çamaşır yıkama ve kurutma makinesi bulunsa da, bir gün aniden buzdolaplarının gelmesiyle gönlümü fethetmiş yerdir.



giriş çıkış saatlerinde sorun yaşamazsınız, güzeldir bu yönden. forum bornova dan bıkmışsınızdır artık. kipa vazgeçilmez olmuştur.



kışın ortasında finaller yüzünden delirip, gecenin bi yarısı, bahçeye çıkmak suretiyle voleybol oynamak için illa ki bi arkadaş bulabilirsiniz tanıdık tanımadık. satranç bile oynayabilirsiniz battal boyda.



yemek sevdanız yüzünden, turşucusundan portakalcısına kadar geniş bir arkadaş yelpazesine sahip olabilirsiniz, umulmadık anlarda tanışabilirsiniz bu arkadaşlarla. çamaşır yıkamaya çalışırken olabilir bu an misal.



kısaca sıcak bir ortamdır, eğlencelidir de, baharda daha bir güzel olacak sanki.


alıntıdır.