Uluslararası Dış Ticaret

Dış Ticaret Bölümü Hakkında Bilgiler(Nedir?)- Dış Ticaret Meslek Elemanları Grubu

KONU TANITIM, ULUSLARarası dış ticaret nedir ne iş yapar, iş olanakları nasıldır, uluslar arası dış ticaret hakkında, uluslararası dış ticaret maaşları, uluslararası dış ticaret bölümünün taban ve tavan başarı sıraları, uluslararası dış ticaret böülünün amacı nedir, nerelerde çalışabilirler, iş olanakları genişmidir, uluslarası dış ticaret bölümüne dair herşey, uluslararası dış ticaret bölümü olan üniversiteler, uluslararası dış ticaret meslek tercihi, uluslararası dış ticaret mezunları ne yapar, kaç liradan mesleğe başlar, uluslararası dış ticaret alanı ne iş yapar, mesleğin zorlukları,kaç liradan işe başlarlar, iş alanları, uluslar arası tış ticaret bölümü rehberi

Bu yüksek öğretim PROGRAMIN amacı, ithalat-ihracat kambiyo konularında yetişmiş ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Dış Ticaret Programının Amacı : Dış ticaret programının amacı, ihracat ve ithalat konusunda çalışacak meslek elemanlarını yetiştirmektir.
Dış Ticaret Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Dış ticaret programında sosyoloji, ekonomi, muhasebe, hukuk, ticaret hukuku, dış ticaret mevzuatı ile ilgili (uluslararası pazarlama, depoculuk, taşımacılık gibi) dersler okutulur.
Dış Ticaret için Gereken Nitelikler : Dış ticaret programına girmek isteyenlerin sosyal bilimlere ilgili, ayrıntı ile uğraşmaktan hoşlanan, dikkatli ve sorumluluk duyguları güçlü kimseler olmaları beklenir.
Dış Ticaret Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Dış ticaret programını bitirenlere “Dış Ticaret Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Dış ticaret meslek elemanları dışsatım (ihracat) ve dıştan alım (ithalat) firmalarında ve gümrüklerde, gelen ve giden mallarla ilgili yazışmaları ve işlemleri yaparlar.


 Dış Ticaret Meslek Elemanlarının Çalışma Alanları : Dış ticaret programını bitirenler Maliye ve Gümrük Bakanlığına bağlı kuruluşlarda ve özel firmalarda görev alabilirler.
Mesleğin İçeriği: Dış ticaret meslek elemanı, uluslararası mal alım-satımı için bağlantılar kurulması, gerekli sözleşmelerin yapılması için gerekli çalışmalarda ara eleman olarak görev yapar, Yurt dışından satın alınan malların zamanında gelmesi için işi sürekli olarak takip eder, Yurt dışına satılacak malların (ihraç mallarının), gideceği ülkedeki firmaya zamanında ve istenilen şekilde teslimi için gereken işlemleri yapar, Yurt dışından alınan malın bedelinin sözleşmeye uygun olarak ödenmesini ve yurt dışına satılan malın parasının da zamanında alınmasını sağlamaya çalışır, Dışalım ve dışsatımla ilgili yasa ve yönetmelikleri sürekli izler.
İş Bulma Olanakları: Dış ticaret önlisans programından mezun olanlar Maliye Bakanlığı, Gümrük Müşteşarlığı ve bağlı birimlerinde görev alabilirler. Ayrıca, meslek elemanları ithalat-ihracatla uğraşan tüm işyerlerinde iş bulabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu yoktur. Bankaların kambiyo bölümü meslek elemanlarının çalışabileceği yerlerdir. Avrupa Birliğine girildiğinde bu meslek elemanlarına olan talebin artacağı düşünülmektedir



0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels