LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Geçtiğimiz hafta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, tarafından yapılan açıklamaya göre (27 Haziran 2011 tarihinde yaptığı açıklama) Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının değerlendirilmeye başlandığını belirterek, ''15 gün içinde okuyacaklar. Zannediyorum 20 gün içinde de öğrenciler duyar. ÖSYM Başkanı bu sefer biraz çabuk biteceğini söyledi'' dedi.

2011 ÖSYS tercihleriyse 25 Temmuz - 5 Ağustos 2011 tarihleri arasında olacak ve bu süre asla uzatılmayacak.





Kimin nereyi kazandığı ise (2011 ÖSYS Yerleştirme Sonuçları) Ağustos'un ikinci yarısında belli olacak. Boş kalan kontenjanlar için yapılacak olan ikinci yerleştirme de Eylül ortalarında olacak.
2011 ÖSYS sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilenler 5-9 Eylül 2011 tarihlerinde kayıtlarını yaptıracaklar. 


 LYS puanları hangi aralıkta olacak?
LYS puanları 100-500 aralığında olacak. İlgili sınavlara katılan ve en az 0,5 net elde ederek puanı hesaplanabilen adaylardan en kötü sonuca sahip olan aday 100, en iyi sonuca sahip olan aday (ya da adaylar) 500 olacak şekilde LYS ham puanları hesaplanacaktır.
AOBP hangi katsayı ile çarpılarak ham puanlara katılacak?
Ağrılıklı ortaöğretim başarı puanları (AOBP), LYS ham puanlara, tüm adaylar için mezun oldukları ya da tercih edecekleri bölümlere bakılarak, alan içi tercihlerde 0,15; alan dışı tercihlerde 0,12 ile çarpılarak katılacak. Meslek-Teknik liseliler kendi alanlarında ek puan verilen bölümleri tercih ederlerse ayrıca AOBP 0;05 ile çarpılarak ek bir puan alacak.
LYS puan sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Temmuz ayının 2. haftasından itibaren açıklanması bekleniyor.
LYS ve YGS tercihleri ne zaman yapılacak?
17 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor.
Bu yıl meslek liselerinden sınavsız geçiş var mı? Nasıl olacak?
2010da Meslek Liseleri İçin Sınavsız Geçiş devam edecek. Sınavsız geçiş için adayların sınava girmesi gerekmemekte, ancak YGS/LYS başvurusu sırasında sınavsız geçiş için başvurmaları gerekmekte.

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels