Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler (Nedir?)

Bu mühendislik dallarının amacı ve alanı kuvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan sistemlerin yapımı, geliştirilmesi ile ilgili eğitim ve araştırma yapmaktadır. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, telgraf-telefon haberleşmesinden, uyud optik haberleşmesine, enerji üretiminden bilgisayarla bilgi üretimine, ev aletlerinden tıp aletleri üretimine kadarn yayılan çok geniş bir alanda kullanılan her tür mikroeletronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.

Programın Amacı: Elektronik haberleşme mühendisliği programının amacı, telgraf, telefon haberleşmesinden uydu haberleşmesine, ev aletlerinden elektronik tıp cihazları üretimine kadar yayılan çok geniş bir alanda uygulanan her türlü sistemlerin tasarlanıp geliştirmesi konusunda eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Elektronik haberleşme mühendisliği programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda fizik, cebir, geometri, dinamik, statik, devre analizi, alan teorisi, lojik devre temelleri gibi elektronik alan ile ilgili derslerden başka, haberleşme teorisi, sayısal haberleşme, aktif mikrodalga devreleri, analog haberleşme gibi alana özgü derslerde okutulur.

Gereken Nitelikler: Elektronik haberleşme mühendisliği programına girmek isteyenlerin üstün bir genel akademik yetenek düzeyine sahip, fiziğe, özellikle elektrik konularına ilgili, göz-el koordinasyonu yeteneği yüksek, yaratıcı kişiler olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Elektronik haberleşme mühendisliğini programını bitirenler "Elektronik Haberleşme Mühendisi" ünvanı almaya hak kazanırlar. Elektronik haberleşme mühendisleri telgraf, telefon, teleks v.b. haberleşme sistemlerini tasarlar, kurar, çalıştırır ve geliştirirler.

Çalışma Alanları: Elektronik haberleşme mühendisleri PTT, TRT, Aselsan, THY, ALARKO gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektöründe görev alabilirler.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri
YILDIZ TEKNİK - ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ
ÇANKAYA - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
DOĞUŞ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
KOCAELİ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
SÜLEYMAN DEMİRE - L MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
KOCAELİ - KOCAELİ MESLEK YÜKSEKOKULU
CLUJ-NAPOCA TEKNİK
SELÇUK - KONYA EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU
KADİR HAS - TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
HACETTEPE - MESLEK YÜKSEKOKULU
ATATÜRK - ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU
KOCAELİ - GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels