Bilgisayar Programcılığı


Bilgisayar Programcılığı programının amacı, iş hayatının ve toplumsal yaşamın bilgi toplama ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Bölüm mezunlarının çalıştıkları yerlerin çoğunluğu şirketlerin bilgi işlem merkezleri oluşturmaktadır.

Programın Amacı: Bilgisayar programının amacı iş hayatının ve toplumsal yaşamın, bilgi toplam ve bu bilgileri işleme ile ilgili konularındaki problemlerinin bilgisayarda çözümlenmesi alanlarında çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:Bilgisayar programcılığı programında öğretimin ilk yılında genel matematik, programlama dilleri, teknik resim, istatistik ve muhasebe gibi temel dersler verilir. Daha sonraki yıllarda ise ileri düzeyde programlama teknikleri ve uygulamalı mühendislik ve işletme dersleri okutulur.

Gereken Nitelikler:Bu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve mantık konularında iyi yetiştirmelidirler. Kişinin iyi bir programcı olabilmesi için üzerinde çalışacağı konuyu kavrayabilme ve bunu en ince ayrıntısına kadar bilgisayar diline dökebilme yeteneğine sahip olması gereklidir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bilgisayar programcılığı programından mezun olan öğrenciler "Bilgisayar Program Teknikeri" ünvanını almaya hak kazanırlar. Mezunlar genelde bilgisayar programcısı olarak çalışmaktadırlar.

Çalışma Alanları:Çalıştıkları kurumların çoğunluğunu şirketlerin bilgiişlem merkezleri oluşturmaktadır.

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels