LYS ÖNERİLERİ

LYS ÖNERİLERİ

1)      Sınavda boşuna şifre aramayın. Bu sizin için vakit kaybı olacaktır. ÖSYM yaptığı son açıklamada soruların ölçme-değerlendirme ilkeleri doğrultusunda olacağını söyledi. Bu,  şıkların küçükten büyüğe ya da büyükten küçüğe doğru olacağı anlamına geliyor.

2)      YGS’ de gözetmenlerle ilgili çok sayıda şikâyet geldi. Özellikle TC Kimlik Numarasının kodlanması ile ilgili mutlaka gözetmeni uyarın.

3)      Bu hafta her gün mutlaka deneme sınavı uygulaması yapmalısınız. Deneme sınavlarının LYS formatında olmasına ve özellikle zamana dikkat ederek soruları çözmeye çalışmalısınız. Örneğin LYS-1 deneme sınavı uygularken, 50 Matematik sorusu için 75 dakika, 30 Geometri sorusu için 45 dakika sınırını aşmamalısınız.

4)      İlk LYS’niz istediğiniz gibi geçmediyse, ilk sınavdan 1 hafta sonra da diğer LYS olacağı için moralinizi yüksek tutup, ilk sınavdaki performans kaybınızı ikinci sınavda telafi edebileceğinizi unutmayın. 


5)      Beslenme düzenine dikkat etmelisiniz. Et ve süt ürünleri kolay bozulabilen gıdalar olduğu ve mide bozulmasına yol açabileceği için özellikle son birkaç gün dışarıdan yemek yememeye özen göstermelisiniz. 

6)      Son 1 hafta uyku düzeninize de özen göstermelisiniz. Her gün belirli bir saatte yatıp, belirli bir saatte kalkmalı, uyku düzeninizi bozabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. (Özellikle kafeinli yiyecek ve içecekler.)

7)      Son birkaç gün kendinizi aşırı yormaktan kaçınmalısınız. Yorgunluk hali hem uyku düzenini hem de dikkat durumunu olumsuz etkileyebilir.

8)      Sınav sabahı telaş yaşamamak için, sınava gireceğiniz okulu birkaç gün öncesinde gidip görmelisiniz. Böylece en rahat ulaşım güzergâhını belirleyebilir ve zamanı daha iyi planlayabilirsiniz.

 BÜTÜN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM.

1 YORUMLAR:

AkenzA dedi ki...

imiş

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels