Kimya Bölümü

Kimya Bölümü Nedir? - Kimya Bölümü Hakkında - Kimya Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Maddelerin kimyasal nitelikleri atom yapıları ve bunların ne şekilde değiştirilmebileceği konusunda çalışmlalar yaparak bu yolla yeni maddelerin üretimde kullanılması gibi alanlarda eğitim ve araştırma yapılır. Hastanelerde MKEK MTAE TSE gibi kamu kuruluşlarında ilaç ve gübre endüstrisinde görev alınabileceği gibi öğretmenlik formasyonu alındığında liselerde öğretmenlik de yapılabilirler. Kimya programının amacı kimya endüstirisinde kimya mühendisleri ve kimyagerlerle  arasında köprü görevi yapacak ara insangücünü yetiştirmektir. Kimya teknikeri tüm kimyasal üretim tesislerinde sağlık merkezlerinde çevre ve halk sağlığı araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında görev alabilir.

Programın Amacı: Kimya programının amacı kimya endüstrisinde kimya mühendisleri ve kimyagerlerle işçiler arasında köprü görevi yapacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Bu programda matematik kimyanın temelleri kimya teknolojisine giriş kimyasal işlemler teknik resim teknik proje ölçü aletleri istihdam projeleri gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.

Gereken Nitelikler: Kimya programında başarılı olabilmek için matematik ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı dikkatli sorumlu alet ve makinelerle çalışmaktan hoşlanan renkler arasındaki ince farkları ayırdedebilen bir kimse olmak gereklidir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Kimya programını bitirenlere "Kimya Teknikeri" ünvanı verilir. Kimya teknikeri kimyasal madde üreten fabrika ve atölyelerde alet ve makineleri çalıştırma ürünlerin kalitesini kontrol etme gibi görevlerin yürütülmesinde mühendis ile laborant ve işçi arasında köprü işlevi görür.

Çalışma Alanları: Kimya teknikeri tüm kimyasal üretim tesislerinde sağlık merkezlerinde çevre ve halk sağlığı araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında görev alırlar.

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels