2011-2012 KYK DÖNEMİ

2011-2012  KYK DÖNEMİ  GENİŞ BİLGİ AŞAĞIDA >>>>>>

               
SİTEMİZİ SIK SIK TAKİP EDEREK GEREKLİ BİLGİLERE VE DAHA FAZLASINA ULAŞABİLİRSİNİZ.  http://tercihimiz.blogspot.com/

     2011-2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak ,burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; ÖSYM
tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren, Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


     2011-2012 öğretim döneminde ek kontenjan ile yerleşen öğrencilerde ek kontenjan sonuçları açıklandıktan sonra Kurumumuzunwww.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


    Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (önlisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 04 Temmuz - 07 Ağustos 2011 (07Ağustos 2011 dahil) Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.


    2011-2012 öğretim yılında yüksek lisans, (Şubat 2011 tarihinden yüksek lisansa başlayanlar dahil) doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 19 Eylül – 02 Ekim 2011 (02 Ekim 2011 dahil),
Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacaktır.



    Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (Artık Yıl) öğrencilerinin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 12 – 23 Eylül 2011 (23 Eylül 2011 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir.  

2011 kyk başvuruları nezaman? kredi yurtlar kurumu başvuruları nezaman?, kyk başvurusunda nelere ihtiyaç vardır?, kyk başvuru formu, 2011-2012 dönemi için kyk başvuruları, kimler başvurabilir?, yurtlar hakkında bilgiler, özel yurtmu, devlet yurdumu, evmi? nerede kalmalıyım? SORULARINIZI ALTAKİ PANALDEN İLETE BİLİRSİNİZ.



                 
  






2011-2012 DÖNEMİ İÇİN ARKADAŞLAR İLK ÖNCE KYK YA BAŞVURMANIZ GEREKİYOR NASILMI ?  >>>>>>>>>>>>>>   İNDİR  <<<<<<<<<<<<<<


ARKADAŞLAR İLERLEYEN GÜNLERDE SİZE BAZI İP UÇLARI VERECEĞİM BURSLARLA VE YURTLARLA İLGİLİ  ( BURSLARIN ÇIKMASIYLA ALAKALI ÖNEMLİ YANİ !!!! ) TAKİP EDİN ETMEYEN KAYBEDER.. . . . . . .


                               
LÜTFEN BİZİ TAKİP EDİN !!!!!!!

BAZI BİLGİLER


Yurtlarda Barındırma Koşulları :
Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak kaydıyla yurtlarımızda;


  • Ailesi yurdun bulunduğu şehir veya Büyükşehir belediye sınırları dışında oturan Ülkemiz öğrencileri (şehiriçi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan âmâ, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayan öğrenciler hariç),
  • Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmayan öğrenciler,
  • Ülkemize eğitim ve öğretim görmek üzere gelen Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları öğrencileri,
  • Ülkemiz ile kültür anlaşması bulunan ülkelerin öğrencileri,
  • Kurum ve diğer kuruluşların yurtlarından süresiz çıkarma cezası almamış öğrenciler,
  • Yabancı uyruklu öğrencilerden, yukarıdaki şartlarla birlikte ikamet tezkeresine sahip olanlar, barındırılmaktadır.
  •  
  •  


  • Yurt Başvuruları:
    Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin yurt,burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi başvuruları;Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra internet aracılığıyla kurumumuz internet adresi www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.
    Başvuru sırasında;'burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi ile yurt istiyormusunuz' bölümlerinin boş bırakılması halinde başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.
    Değerlendirme sonuçları;kurumumuz internet adresi www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı,yerleştirilmediyse yedek sırası bildirilmektedir.
    Ara sınıf öğrencileri ile yüksek lisans, doktora,ön kayıt ve özel yetenek öğrencilerinin yurtlara başvuruları; YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılmaktadır. Başvuruların kabul edileceği tarihler ve süreler her yıl Genel Müdürlükçe tespit edilmekte olup, genellikle bu başvurular;


  • Ara sınıflar için Temmuz ayı,
  • Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrenciler için ise Eylül ayı içerisinde gerçekleşmektedir.
  • Artık yıl öğrencileri ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerine, tespit edilen sürede başvurarak, ancak bir öğretim yılı yurtta barındırılmaktadırlar. Bu başvuruların değerlendirme işlemi Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüğü bulunmayan illerde ise yurt müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmaktadır. Belirlenen sürede başvuruda bulunmayanların başvuruları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, diğer illerde ise yurt müdürlüklerince kabul edilerek yurtta boş yer olması halinde yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Yurtta barınmakta iken tatil (Temmuz-Ağustos-Eylül ) aylarına ait yurt ücretlerini zamanında ödememeleri nedeniyle öğretim yılı sonunda kayıtları silinen öğrenciler, müteakip öğretim yılında yurtta tekrar barınmak istedikleri takdirde ara sınıf başvuruları için belirlenen tarih ve sürede www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından başvuruda bulunabileceklerdir.

    KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:
    1 - Öncelik Belgesi


  • Şehit ve gazi çocuğu ile 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince;malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
  • Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40'ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak belge)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan alınacak belge)
  • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
  • Milli olmuş Amatör sporcular (T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
  • Anne ve babası vefat edenler, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
  • Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

  • 2 - 6 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, (Kız öğrencilerin güneş gözlüksüz ve düzgün kıyafetli, başı açık, erkek öğrencilerin ise güneş gözlüksüz ve sakalsız fotoğrafları kabul edilecektir.)
    NOT : Belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinden sonra yurtta boş yer olması halinde yurda kabulü yapılacak öğrencilerden 6 adet fofoğraf ve öğrenci belgesi istenecektir.

    Yurtlarda Barınma Süresi :


  • Kurum yurtlarında barınmak üzere başvuran öğrencilerden kesin kaydını yaptırmış olanlardan;
  • Devam ettikleri yüksek öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar,
  • Ara sınıflarda yurda girenler, geri kalan öğrenim süresi kadar,
  • Normal öğrenim süresinde öğrenimini bitiremeyen öğrencilerden, ihtiyaç sahibi ve yurttaki iyi hali tespit edilenler yurtta atıl kapasite olsa dahi en fazla bir öğretim yılı (artık yıl) yurtlarda barındırılırlar.

    Öğrenciler, o öğretim yılı içerisinde hangi tarihte yurda kayıt yaptırmış olursa olsunlar bir öğretim yılı barınmış sayılırlar.


  • Yurt Ücreti ve Depozito İşlemleri :
    Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barındırma durumuna göre farklı yurt ücreti de alınabilmektedir.
    Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir?


  • Yurt ücretleri, yurt müdürlüklerince öğrencinin barındığı yurtta tahsil edilir.
  • Ücretler, üçer aylık (Ocak-Şubat-Mart, Nisan-Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos-Eylül, Ekim-Kasım-Aralık) dönemler halinde, o döneme ait ilk ayın son iş günü saat 14:00'e kadar; farklı ücret uygulaması yapılan yurtlarda ise, aylık olarak yine o ayın son iş günü saat 14:00'e kadar ödenir.
  • Belirtilen sürede yurt ücretini ödemeyenlerin barındıkları aya ait ücretleri depozitolarından mahsup edilir.Kalan depozitoları iade edilerek yurtla ilişikleri kesilir. Bu öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır. Öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmaya devam edilir.
  • Bir öğretim yılında yurt ücretini süresinde ödememe nedeniyle iki defa yurtla ilişiği kesilen öğrencilerin depozitoları irat kaydedilir ve o öğretim yılında yurtlara alınmazlar.
  • Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına ait yurt ücretlerini peşin yatırmayan öğrencilerin kaydı silinir. Bu durumdaki öğrenciler tekrar yurda girmek istedikleri taktirde ara sınıf öğrencilerinin başvurularının kabul edildiği süre içerisinde yeniden başvurabilirler.
  • Yurt ücreti ödenirken öğrencilerin talep etmesi halinde günü gelmeden ileriki ayların ücreti peşin olarak ödenebilmektedir. Bir yıllık erken ödemelerde %20 indirim uygulanmaktadır.
  • Artık yıl öğrencilerinden yurt yatak ücreti iki katı olarak tahsil edilir.
  • Öğrenci yurttan kaydının silinmesini takip eden günden itibaren 10 gün içinde peşin yatırdığı yurt ücretini almazsa bu ücret kuruma irat kaydedilir.
  • Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır, öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmaya devam edilirler.
  • Yurtlarda barınmaya devam edip de son ay veya döneme ait yurt ücretinin ödendiğinin belgelenmesi kaydıyla, diğer il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında 10 güne kadar ücretsiz barınma imkanı sağlanmaktadır.

    Ayrıca, yurtlarda barındırılan öğrencilerden diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini (yaz ayları için ise yaz aylarına ait yurt ücretlerini) ödediklerini belgelemeleri kaydıyla faaliyette bulunduğu il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında faaliyet süresince ücretsiz kalabilirler.


    01 OCAK 2011 DAN İTİBAREN;

  • GENEL ÜCRET UYGULAMASI YAPILAN YURTLARDA AYLIK YATAK ÜCRETİ 99 TL OLUP, ÜÇER AYLIK DÖNEMLER HALİNDE TAHSİL EDİLECEKTİR. AYNI YURTLAR İÇİN ALINACAK DEPOZİTO ÜCRETİ İSE 175 TL DİR.
  • FARKLI ÜCRET UYGULAMASI YAPILAN YURTLARDAN TAHSİL EDİLEN YURT YATAK ÜCRETİ VE DEPOZİTO MİKTARI AŞAĞIDA BELİRTİLMIŞTİR.
  • 2011 YILI OCAK AYI İTİBARİYLE ÜCRETİ FARKLI OLAN YURTLARDA
    YURT YATAK ÜCRETİ VE DEPOZİTO

    ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Antakya Yurdu D Blok (Erkek)-ANTAKYA 138 225
    2 Antakya Yurdu E,F,G Blokları (Kız-Erkek)-ANTAKYA 156 225
    3 Antakya Yurdu H,K Blokları (Kız)-ANTAKYA 150 225
    4 Antakya Yurdu L,M Blokları (Erkek)-ANTAKYA 150 225
    5 İçel Kız Yurdu (Kız)-İÇEL 156 225
    6 Mezitli Kız Yurdu (Kız)-İÇEL 156 225
    7 Silifke Taşucu Yurdu B Bloğu (Kız)-MERSİN 156 225
    ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Başkent Yurdu -ANKARA (Erkek) 120 190
    2 Halide Edip ADIVAR Yurdu Neşe ALBAYRAK Bloğu (Kız)-ANKARA 126 200
    3 Seyran Yurdu C Blok (Kız) - ANKARA 168 225
    4 Mahmut Nedim ZAPÇI Yurdu (Kız-Erkek) - ANKARA 168 225
    5 Yunus Emre Yurdu (Erkek) - ANKARA 165 250
    6 Gölbaşı Yurdu B Blok(Kız) - ANKARA 165 250
    7 Kızılırmak Yurdu (Kız) - KIRIKKALE 189 270
    8 Kastamonu Yurdu D ve E Blok (Kız-Erkek) - KASTAMONU 138 225
    9 Cebeci Erkek(Vilayetler Hizmet Birliği Vali Ayhan Çevik Erkek Öğr.Bl-ANKARA 135 225
    ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Akdeniz YurduRasim AKTAŞ Bloğu (Kız)-ANTALYA 126 190
    2 Isparta Yurdu 10. Kız Bloğu (Kız) -ISPARTA 150 225
    3 Isparta Yurdu 11. Blok (Erkek) ve 12. Blok (Kız) -ISPARTA 156 225
    4 Burdur Yurdu F,G Blokları (Kız-Erkek)- BURDUR 156 225
    5 Bucak Yurdu (Kız-Erkek) BURDUR 132 200
    6 Manavgat Öğrenci Yurdu (Kız-Erkek) MANAVGAT 150 225
    BOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Abant Yurdu D1(Kız),D2(Erkek) Bloğu-BOLU 117 180
    2 Gölköy Yurdu (Kız-Erkek)-BOLU 117 180
    3 Gerede Yurdu (kız-Erkek)-GEREDE 114 180
    4 Düzce-Avni AKYOL Yurdu D,E,F Blokları (Kız-Erkek)-DÜZCE 117 180
    5 Kocaeli- Yavuz Selim Yurdu (Kız-Erkek)-KOCAELİ 126 190
    6 Kocaeli-İl Özel İdaresi Kandıra Yurdu(Kız-Erkek)-KOCAELİ 114 180
    7 Gazanfer Bilge Karamürsel Yurdu (Kız-Erkek)-KARAMÜRSEL 117 180
    8 Hendek Yurdu 1.2.3. Blok -SAKARYA 117 180
    9 Gebze Öğrenci Yurdu(Kız-Erkek)-GEBZE 144 250
    10 Kocaeli Zekiye GÜNDOĞDU-Sos.Yrd.ve Day.V.Bl.(Kız)-KOCAELİ 117 180
    DENİZLİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Pamukkale Yurdu A,B,C,D,E Blokları(Kız-Erkek)-DENİZLİ 108 180
    2 Pamukkale Yurdu F,G Blokları (Kız)-DENİZLİ 120 200
    3 Aydın Yurdu (Kız-Erkek) - AYDIN 120 185
    4 Kuşadası Yurdu (Kız-Erkek)-KUŞADASI 168 225
    5 İsabeyli Yurdu (Kız-Erkek)-NAZİLLİ 126 190
    6 Muğla Yurdu D Blok (Erkek) -MUĞLA 126 190
    7 Muğla Yurdu Prof.Dr.E.R.FIĞLALI Bloğu (Erkek)-MUĞLA 126 190
    8 Muğla Milli Piyango Yurdu A,B,D,E Blokları (Kız)-MUĞLA 126 190
    9 Muğla Milli Piyango Yurdu Ş.BAYDUR Bloğu (Kız)-MUĞLA 183 270
    10 Adnan Menderes Öğrenci Yurdu (Kız-Erkek) -AYDIN 150 225
    EDİRNE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Kırklareli Yurdu C,D Blokları(Kız-Erkek) - KIRKLARELİ 132 200
    2 Lüleburgaz Yurdu (Kız)-LÜLEBURGAZ 132 200
    ERZURUM BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Erzurum Yurdu 5.8.9 Blokları (Kız)-ERZURUM 150 225
    2 Palandöken Yurdu 1.7.8.9. Blok (Erkek)-ERZURUM 117 180
    3 Palandöken Yurdu 2.4 Blokları (Erkek)-ERZURUM 165 225
    4 Erzurum Yurdu 10.11 Blokları -ERZURUM 165 225
    5 Erzurum Kız Yurdu 1.2.6 Blokları -ERZURUM 126 190
    6 Ardahan Yurdu A Blok(Erkek) - ARDAHAN 126 190
    7 Ardahan Yurdu B,C Blok(Kız) - ARDAHAN 117 180
    8 A.DOĞAN ve E.YÜKSEL Bloğu (Kız)-ERZİNCAN 126 190
    9 Kazım Karabekir Yurdu (Kız-Erkek) -ERZURUM 165 225
    10 Bayburt Yurdu D Blok(Erkek) -BAYBURT 117 180
    ESKİŞEHİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Eskişehir Yurdu (Kız-Erkek)-ESKİŞEHİR 126 190
    2 Kütahya Zafer Tepe Yurdu (Kız-Erkek)-KÜTAHYA 165 250
    3 Simav Öğrenci Yurdu (Kız-Erkek)-KÜTAHYA 135 190
    GAZİANTEP BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Kilis Yurdu (Kız-Erkek) A ve B Blokları -KİLİS 132 200
    2 Kahramanmaraş İstiklal Yurdu B Blok(Kız)-KAHRAMANMARAŞ 126 190
    3 Kahramanmaraş İstiklal Yurdu A Blok(Kız-Erkek)-KAHRAMANMARAŞ 150 225
    4 Gaziantep Yurdu F Blok(Kız)-GAZİANTEP 126 190
    İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Avcılar Atatürk Kız Yurdu (Kız)-İSTANBUL 126 190
    2 Avcılar Erkek Yurdu (Erkek) - İSTANBUL 117 185
    3 Avcılar Merkez Kız Yurdu (Kız) - İSTANBUL 168 225
    4 Fatih SULTAN MEHMET Yurdu (Kız-Erkek)- İSTANBUL 189 270
    5 Florya Beşyol Yurdu (Kız)-İSTANBUL 189 270
    6 Vilayetler Hiz.Birliği Vali Muammer GÜLER B Blok(Kız)-İSTANBUL 168 225
    İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Urla Yurdu (Kız-Erkek) - URLA 126 190
    2 Manisa Yurdu 6. Kız Bloğu (Kız)-MANİSA 126 190
    3 Muradiye Öğrenci Yurdu (Kız-Erkek)-MANİSA 150 250
    KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Erciyes Yurdu D Blok (Erkek) -KAYSERİ 126 190
    2 Yozgat Yurdu B,C,D Bloklar (Kız-Erkek) -YOZGAT 126 190
    3 Sivas Yurdu A,B,C,D Blokları (Kız) - SİVAS 165 250
    4 Suşehri Yurdu (Kız-Erkek) - SİVAS 138 225
    5 Yıldızeli Yurdu (Kız-Erkek) - SİVAS 138 225
    MALATYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Kahta Yurdu (Kız-Erkek)-ADIYAMAN 138 225
    SAMSUN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Samsun İlkadım Yurdu C Blok (Kız)-SAMSUN 126 190
    2 Atakum Yurdu A,B,C Blok (Kız) -SAMSUN 120 190
    3 Atakum Yurdu D Blok (Erkek) -SAMSUN 126 190
    4 Terme Yurdu (Kız-Erkek) -TERME 117 180
    5 Merzifon Yurdu 1.Blok(Kız)-MERZİFON 117 180
    6 Sinop Yurdu C ve D Blok (Kız-Erkek) - SİNOP 138 225
    7 Tokat GOP Yurdu 7. Blok (Kız)-TOKAT 150 225
    8 Tokat GOP Yurdu Bedriye ÜSTÜN Bloğu (Kız)-TOKAT 189 270
    TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Yomra Kanuni Yurdu (Kız-Erkek) -TRABZON 144 225
    2 Giresun Sahil Yurdu B,C Blokları (Kız-Erkek)-GİRESUN 123 190
    3 Rize Yeşilçay Yurdu A Blok(Erkek)-RİZE 144 225
    4 Trabzon Yurdu 7,8 ve 9.Blok(Kız)-TRABZON 165 250
    VAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Malazgirt Yurdu 1.Blok (Kız) - MUŞ 174 225
    ZONGULDAK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
    S.No Yurt Adı Yurt Ücreti Depozito Ücreti
    1 Bartın Yurdu A,B Blok (Kız-Erkek)-BARTIN 132 200
    2 Bahaddin Gazi Yurdu (Kız-Erkek)-KARABÜK 132 200
    3 Zonguldak Yurdu(4,5,6 Blok Kız-1,2,3 Blok Erkek)-ZONGULDAK 132 200
    GENEL YURTLAR 99 175
    HER ÖĞRETİM YILINDA BU ÜCRETLER YENİDEN BELİRLENECEKTİR.

    Depozito Nedir?
    Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak tutulan paradır.
    Depozito miktarı her yıl aylık yurt yatak ücretine paralel olarak değişebilir. Depozito farkı yurtta kayıtlı öğrencilere tamamlattırılır.
    Bildirilen sürede (en son Aralık ayı içerisinde) depozitosunu tamamlamayan öğrencilerin yurttaki mevcut depozitosu irat kaydedilerek, yurtla ilişiği kesilir. Bu sebeple ilişiği kesilen öğrenciler 10 gün içerisinde yeniden başvurmaları ve boş yer bulunması halinde yurtta barındırılırlar.

    Yurt Ücreti ve Depozito Alınmayacak Öğrenciler


  • Devletin koruması altındaki öğrencilerden, şehit ve gazi çocuklarından yurt ücreti ve depozito alınmaz.
  • Yurtlarda barınan kesin kayıtlı öğrencilerden maddi zaruret içerisinde bulunanlar ve zorunlu sebeplerle ödeme güçlüğüne düşenlerden yurt ücreti alınmamasına Genel Müdür'ün teklifi üzerine Yönetim Kurulunca karar verilebilir.
    İzin İşlemleri:
    Kurum yurtlarında barınan öğrencilere, yüksek öğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile haftasonu (Cumartesi-Pazar ve diğer resmi tatiller hariç) , bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.
    Hafta boyunca derslere sürekli devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte oldukları yükseköğretim kurumlarından, dersi olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.

    Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeplerle Yurtla İlişiği Kesilir?
  • Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
  • Taksirli suçlar hariç, tecil edilmiş olsa dahi hakkında mahkumiyet kararı verilenlerin,
  • Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,
  • Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
  • Devam etmekte oldugu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanlar ile okulla ilişiği kesilenlerin, yurtla ilişiği kesilir.


  • Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?




  • Kaydı yapılan öğrenciye kalacağı oda ve yatak numarası yurt idaresince bildirilmektedir.
  • Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.
  • Nevresim takımı, yastık ve battaniye yurt malzeme deposundan verilmektedir.


  • Küçük İşletmeler :
    Kurum yurtlarında bulunan lokanta - kantin, kafeterya, çamaşırhane, fotokopi, ayakkabı tamiri, terzi, bilardo, internet kafe vb. işletmeler öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılamak üzere hizmet vermektedir.

    Yurtların Reorganizasyonu
    Kurumumuzun hedefi yüksek öğrenim gençliğinin bulunduğu tüm il ve ilçelerde yurt açmak ve başvuruda bulunan tüm yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorunlarını çağın gereklerine uygun şekilde inşâa edilmiş ve donatılmış yurtlar vasıtasıyla çözüme kavuşturmaktır. Bu doğrultuda yatırıım programları ve bütçe imkânları dahilinde yurt açma, mevcut yurtları rehabilite etme ve hali hazırda ranzalı yatak sistemi kullanılan yurtlarda karyolalı yatak sistemine geçme çalışmaları sürdürülmektedir.
    Kurum yatırım programı çerçevesinde yaptırılıp öğrenci hizmetine verilen yurtlarda öğrenci yatakhanelerinde ahşap karyolalı yatak sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Bundan böyle hizmete açılacak yurtların donatımında ahşap karyolalı yatak sistemi kullanılacak olup, imkânlar doğrultusunda tüm odaların suit oda şeklinde döşenerek içlerinde duş, wc ile Tv ve buzdolabı bulunmasının sağlanması, ahşap komidin, sandalye ve dolaplarla döşenmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.
    Kurum yurtlarında kullanılmakta olan pamuk yastıkların yerine; yıkanma imkanı bulunmasından dolayı, bakteri ve mikroplardan arındırılması kolay olan hijyenik elyaf yastıkların kullanılmasına başlanmıştır. Tüm yurtlarda pamuk yastıkların elyaf yastığa dönüştürülmesinin 2 yıl içinde tamamlanması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca kız ve erkek öğrenciler için ayrı renklerde niteliği daha iyi olan yeni nevresim takımlarının kullanılması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

    BARINMA HİZMETLERİ

    Kurum; halen 81 il, 116 ilçede bulunan toplam 286 yurtta 253.046 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir.
    2010-2011 öğretim yılında başvuran öğrencilerden, öğretim yılı başı itibarıyla 106.165 öğrenci doğrudan, diğer öğrenciler ise yedeklik sırasına göre yurtlara yerleştirilmiştir.
    Yedekteki öğrenciler sırası gelinceye kadar yurtlarımızda misafir olarak barındırılmaktadır.
    Yurtlarımızda barınan ve maddi yetersizlik içerisinde bulunan öğrenciler ile şehit ve gazi çocukları, Devletin koruması altındaki öğrenciler, Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları öğrencileri ile Hükümet Burslusu yabancı uyruklu öğrencilerden yurt ücreti alınmamakta olup; bu imkândan 2009-2010 öğretim döneminde 14.720 öğrenci yararlanmaktadır.
    1992 yılından itibaren de Türk dünyası ile bütünleşen YURTKUR, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve akraba topluluklarından gelen öğrencilere bugüne kadar barınma hizmeti vermektedir. 2008-2009 öğretim yılında yaklaşık 4.000 öğrenci Kurum yurtlarında ücretsiz olarak barındırılmaktadır. Ayrıca Hükümetimizle Kültür Antlaşması olan ülkelerin yanı sıra kendi imkânlarıyla ülkemize gelip Kurum yurtlarında barınan öğrenci sayısı da 978,Hükümet burslusu öğrenci sayısı 1396'dir.
    2010 yılında Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 99 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 108–189 TL arasındadır.
    Bir öğrencinin Kuruma maliyeti 2009 yılında yaklaşık 204 YTL, 25.11.2010 tarihi itibariyle ise 213,79 TL'dir.
    2009 yılında 1.50 TL'si sabah kahvaltısı, 2.10 TL'si akşam yemeği olmak üzere 3.60 TL yapılan beslenme yardımı, 2010 yılında sabah kahvaltısı 1.60 TL,akşam yemeği yardımı 2.40 TL olmak üzere 4 TL'ye yükseltilmiştir.
    Devlet koruması altındaki öğrencilere yapılan günlük yardım ise; 2009 yılında 10.60 TL iken, 2010 yılında 13 TL’ ye yükseltilmiştir.
    Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, bölgeler ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla oryantasyon programları düzenlenmektedir.
    Şehir dışından gelen öğrenciler için tanıtım faaliyetleri yapılarak terminallerde kurulan stantlar aracılığı ile karşılanıp yurtlara yerleştirilmeleri sağlanmıştır.
    Kurum yurtları 2005 yılından itibaren kaynakların etkin kullanılması amacıyla yaz aylarında iç ve dış turizme açılmıştır.
    Kurumumuz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.


    BESLENME HİZMETLERİ

    Yurtlarımızda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için müstecirler aracılığı ile işletilen lokanta-kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır.
    Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az %30'u oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu diyetisyenler ya da yurt yöneticileri tarafından devamlı kontrol edilmektedir. Yemekler alakart ya da tabldot olarak verilmektedir.
    Yurtlarımızda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı;
    2010 yılında 1,60 TL'si sabah kahvaltısı, 2,40 TL'si akşam yemeği olmak üzere toplam 4 TL olarak verilen beslenme yardımı, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren kahvaltı yardımı 1,75 TL, akşam yemeği ise 3,25 TL olmak üzere toplam 5 TL'ye yükseltilmiştir.
    Devlet koruması altındaki öğrencilere; 2011 yılında günlük 15 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.






    BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR
    Kurum T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi vermektedir.
    Burs nedir ?
    Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.
    Burstan yararlanacak öğrenciler,
    • Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikisi de ölü olanlar vb.)
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
    • Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
    • Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
    • ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
    • Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
    • Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
    • İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
    • burstan yararlanabilmektedir.
    Not:Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.
    Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
    • Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,
    • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
    • Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
    • Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
    • Yabancı uyruklu öğrenciler,
    • Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
    • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    • Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
    • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
    • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
    • Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,
    • burstan yararlanamazlar.
    Sayfa Başı

    Öğrenim Kredisi nedir?
    Yüksek öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
    Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
    Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;
    • Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • Açık Öğretim öğrencileri(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikiside ölü vb.),
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler(intibak veya hazırlık sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
    • Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,
    • Vakıf Üniversitesinde okuyan öğrenciler,
    • İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
    • öğrenim kredisinden yararlanabilirler.
    Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenciye hem burs hem de öğrenim kredisi verilmez.
    Öğrenim Kredisinden Yararlanamayacak olan öğrenciler
    • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler,
    • Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş ve master-doktora hariç)
    • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    • Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler,
    • Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak eğitimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince)
    • Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler,
    • Kurumdan daha önce burs yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
    • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
    • Yabancı uyruklu öğrenciler,
    • Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,
    • öğrenim kredisinden yararlanamazlar.
    Not: Öğrenim kredisi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan;değişikliğin meydana geldiği öğretim yılında Yönetim Kurulunca belirlenen öncelikle burs verilecek öğrenciler kapsamına girenlerin öğrenim kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencinin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülür.
    Sayfa Başı

    Katkı Kredisi nedir ?
    Yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.
    Katkı kredisi borcu; öğrencinin normal öğrenimi süresince öğrenci adına öğretim kurumu hesaplarına ödenen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
    Ayrıca, Bakanlar Kurulu Kararına istinaden öğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerden katkı kredisi almak için Kurumumuza başvuranlar, öğretim kurumlarına kayıt esnasında birinci taksit katkı payını ödemeksizin kayıt yaptırabilmektedirler.
    Katkı Kredisinden Yararlanacak Olan Öğrenciler;
    • Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • Açık Öğretim öğrencileri, (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikiside ölü vb.)
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı sonucu ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında katkı kredisi verilmez)
    • katkı kredisinden yararlanabilmektedirler.
    Katkı Kredisinden Yararlanamayacak olanlar
    • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler,
    • Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş hariç)
    • Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler,
    • Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak öğrenimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince)
    • Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler,
    • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    • Kurumdan daha önce katkı kredisi almış olan öğrenciler,
    • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
    • Yabancı uyruklu öğrenciler,
    • İkinci öğretim veya vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler ile yüksek lisans(master-doktora) öğrencileri,
    • Yurtdışında öğrenim gören ve denklikleri yapılarak,memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumuna ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyen öğrenciler,
    • Üniversite tarafından özel muafiyetle katkı payı üniversite tarafından karşılanan öğrenciler,
    • Üniversitelere yabancı uyruklu öğrenci sınavı (YÖS) veya YÖS'e eşdeğer kabul edilen diğer sınav sonuçlarını kullanarak, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak kayıt yaptıran ve sonradan T.C. Vatandaşlığına geçen öğrenciler,
    • Şehit veya gazi çocukları,
    • Katkı Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,
    • katkı kredisinden yararlanamazlar.
      Sayfa Başı

    KURUMDAN İLK DEFA BURS, ÖĞRENİM VE/VEYA KATKI KREDİSİ ALMAK İÇİN MÜRACAATTA BULUNACAK ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞ VE İŞLEMLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
    Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaatları, ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra Kurumun www.kyk.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.
    Ara sınıf, ön kayıt, özel yetenek, master-doktora öğrencilerinin müracaatları da www.kyk.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.
    Burs,öğrenim ve katkı kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir.Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup,beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak,yapılmaktadır.İstenilen belgeler öğrencilerin öğretim kurumlarında ve Kurumun www.kyk.gov.tr adresinde ilan edilmekte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin ise adreslerine duyuru yapılmaktadır.
    Öncelik Belgeleri
    • Şehit veya gazi çocuğu ile 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları (Yurt kaydı ve burs için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
    • Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40’ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler (Yurt kaydı ve burs için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
    • Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Yurt Kaydı ve burs için T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan alınacak belge)
    • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Yurt kaydı ve burs için Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    • Anne ve/veya babası Yurtkur’ da çalışanlar, emekli olanlar (Yurt kaydı için YURTKUR'dan alacakları onaylı belge)
    • 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrenciler ve ölenlerin çocukları (Burs için Valilikten alınacak belge)
    • Milli olmuş Amatör sporcular (Yurt kaydı ve burs için , T.C Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    • Anne ve babası vefat edenler, (Yurt kaydı için bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
    • Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Yurt kaydı için bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
    Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde bulundukları yerlerdeki Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun "Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.
    Belgeleri ile beyanları arasında farklılık bulunan öğrencilerin burs, kredi tahsis işlemleri vermiş oldukları belgeleri esas alınarak yapılacaktır. Tahsis yapılamayan öğrencilere ayrıca bilgi verilmeyecektir.
    Öğrencilerin müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs, kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs, kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun www.kyk.gov.tr internet adresinde ilan edilerek, kazanan öğrencilerden senet yaptırmaları istenecektir.
    En az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalışanlara ilgili mevzuat gereği burs, öğrenim ve katkı kredisi verilmediğinden,kendilerine burs ve/veya kredi tahsis edilmiş olsa dahi senetlerini yaptırmayacaklardır.
    Kendilerine burs veya öğrenim ve katkı kredisi tahsis edilen öğrenciler bulundukları yerlerdeki herhangi bir notere müracaat etmeleri durumunda Burs/Kredi Taahhüt Senetleri noterce internet ortamında alınarak,tanzim ve tasdik edilecektir.Noterce tanzim ve tasdik edilmiş olan bahse konu senetler öğrenciler tarafından belirlenen süre içerisinde bulundukları yerlerdeki Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilecek, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun "Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.
    Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
    18 yaşından küçük olanlar Burs-Kredi Taahhüt Senetlerini noterden velileri ile birlikte imzalayacaklardır. 18 yaşından büyük olanlar ise kendileri imzalayacaklardır.
    Kuruma gönderilen Burs-Kredi Taahhüt Senetleri incelenerek, eksiklik veya yanlışlık görülmediği takdirde öğrencilerin burs veya öğrenim kredileri ilgili banka şubelerine, katkı kredileri ise öğretim kurumlarının hesabına gönderilecektir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler Kurumun www.kyk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.
    Tarafına burs veya öğrenim kredisi ödemesi yapılacak öğrenciler; ilgili T.C. Ziraat bankası şubesine müracaat edecek ve adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredisini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir.
    Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.
    Sayfa Başı

    ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN TESPİTİ
    Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrencilerin borcu; kredilerinin verildiği tarihten normal öğrenim sürelerinin bitimine kadar geçen veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilmektedir.
    Öğrencilerin ödeyecekleri kredi (TEFE) borcu, öğrencilerin öğretimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçmemektedir.
    Sayfa Başı

    ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ
    • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
    • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
    • Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
    • Öğretim kurumunun kapatılması,
    • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
    • Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
    • Kesin hükümle mahkum olması
    • hallerinde öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi kesilmektedir.
    BURSUN KESİLME SEBEPLERİ
    • Başarısız olması,
    • Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
    • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
    • Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
    • Öğretim kurumunun kapatılması,
    • Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
    • Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
    • Kesin hükümle mahkum olması
    • hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.
    Sayfa Başı

    BURS ALAN ÖĞRENCİLERE BAŞARISIZLIK VEYA VAZGEÇME SEBEBİYLE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLMESİ
    Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.
    Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.
    Sayfa Başı

    ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ BORCUNUN ÖDENMESİ (Yüksek Lisans Hariç)
    • Öğrenci, öğrenim ve/veya katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğrenim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde öder. ( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)
    • Devam ettiği öğretim kurumunu değiştiren öğrencilerin öğrenim sürelerinin bitişi ve borçlarının ödeme başlangıç tarihi, yeni öğretim kurumlarının normal öğrenim süresine göre tespit edilir.
    • Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler de borçlarını, yukarıdaki fıkralarda belirtilen hükümlere göre öderler.
    Öğretim Kurumundan Ayrılma Halinde Borcun Ödenmesi
    • Sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede aylık taksitler halinde borcunu öder.( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)
    • Öğretim kurumunu değiştirdikten veya kredi almaktan vazgeçtikten sonra öğretim kurumundan ayrılan veya çıkarılanlar hakkında da aynı borç ödeme kuralları uygulanır.
    Diğer Hallerde Borcun Ödenmesi
    Hakikate aykırı beyanda bulunma, en az asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olma, kesin hükümle mahkum olma ve Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma sebebiyle kredisinin kesilmesi halinde öğrenci borcunu; kredisinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl sonraki tarihi takip eden ödeme döneminden başlamak suretiyle bir yıl içinde aylık dönemler halinde öder. ( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık) Bu durumda olan öğrenciler için "Kredi Borcunun Tespiti" maddesine göre belirlenen endeks artışından ilave edilen miktarlardan herhangi bir indirim yapılmaz.
    Sayfa Başı

    YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARININ ÖDENMESİ
    Lisans öğreniminden sonra öğrenimine ara vermeden master öğrenimine devam eden öğrenciler, borçlarını lisans öğreniminin bitiminden itibaren dört yıl (2010-2011 öğretim yılından itibaren 4 yıl) sonraki aydan başlamak üzere, lisans ve/veya master öğreniminden sonra, öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler ise borçlarını doktora öğreniminin normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlamak üzere, kredi aldığı süre kadar zamanda ve aylık taksitler  halinde ödemek zorundadırlar. ( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)
    Yüksek lisans öğrenimi müddetince, lisans öğrenimi esnasında alınan kredi borçlarının ertelenmesi durumunda TEFE uygulamasına erteleme süresince devam edilmektedir.
    Sayfa Başı

    BURSUN GERİ ÖDENMESİ
    • Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir.Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir.Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek,18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.
    • Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları,ceza aldığı tarih itibariyle kesilir.Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan ödemeler,Burs,Kredi Yönetmeliğin 31 inci maddesi hükmüne göre tahsil edilir.
    • Öğrenciye burs verilmekte iken,bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında,bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir.Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek,Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

    ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ TAKSİTLERİNİN ÖDENME ZAMANI
    • Borçlu öğrenim ve/veya katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının en geç sonuncu iş günü mesai bitimine kadar ödemekle yükümlüdür. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler zamanında ödememiş sayılırlar.
    • Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesi hali hariç) taksitin havalesi ile ilgili banka dekontunun tarihidir.
    • Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf halinde Kurum kayıtları esas alınacaktır.
    • Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada, borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı,  muaccel olur.
    • Muaccel olan borçlar bu tarihten başlayarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri yada mal sandıklarınca tahsil olunarak, Kurum hesabına aktarılır.
    KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİ
    Kurumdan öğrenim ve/veya katkı kredisi alan, borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyen borçluların Kuruma müracaatı esnasında; Emekli Sandığı,SSK,Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi, kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile birer yıllık sürelerle Kurumca ertelenmektedir.
    TAKİPTEKİ KREDİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI
    Kurumumuza olan öğrenim ve katkı kredisi borçlarını süresi içerisinde ödemeyenlerin 6183 sayılı Kanun gereğince takibe alınmış borçları 10 Temmuz 2009 gün ve 27284 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5917 sayılı Kanunla yeniden yapılandırılmış olup,bu uygulama 12 Ekim 2009 tarihi itibariyle sona ermiştir.
    BURS,ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ KONUSUNDA OLUŞAN SORUNLARI
    Burs,öğrenim ve katkı kredisi konusunda soru ve sorunları olan öğrenciler;
    Posta ile:
    YURTKUR Kredi Dairesi Başkanlığı
    Cemal Gürsel Cad.No:61
    06590-Cebeci-ANKARA
    Elektronik Posta ile:
    http://www.kyk.gov.tr/Yurtlar/krediMailGiris.do alanına girerek
    Telefon ile:
    0 (312) 363 87 70 numaralı santraldan dahili 6'ı tuşlayarak,
    gerekli bilgileri alabilmektedirler.






    BURS ALANLARA ÖNEMLİ BİLGİLER >>>>>
    başbakanlık bursu ,krediden farklı olma yönü karşılıksız olması. Başbakanlık bursu alanların dikkat etmesi gereken burslarının devam ettirmeleri.Bunun için de tek şart başarılı olmaları.Bunun için de ders sınırı 4 derstir.Ve de sınıfta kalma konusudur.
    Yani alttan 4 dersi olanlar ile sınıfta kalanların ki kesilir. Kesilen başbakanlık bursu Öğrenim kredisi olarak devam eder…
    Sorularınızı kısa ve öz olarak bu konunun altına yorum yazarak sorabilirsiniz…






    2011-2012 ÖĞRETİM YILI YURTİÇİ YURT,BURS,ÖĞRENİM VE/VEYA KATKI KREDİSİ BAŞVURUSU DUYURUSU (daha sonra size ip uçları verilecektir. takip etmeyen kaybeder)
                



    5 YORUMLAR:

    deniz dedi ki...

    selam, ilk 100 bursu hakkında bilginiz var mı? maddi durum önemli mi ve ilk 100dekilere sadece öncelik mi yoksa direk burs mu veriliyo?

    ADMİN dedi ki...

    ilk 100 demisiniz? :D ilk böyle sorayım? sonra sorunuza geçelim. . .

    deniz dedi ki...

    sorum hakkında bilginiz var mı?
    kesin çıkar mı yoksa diğer burslar gibi değerlendirmeden mi geçirilir?

    ADMİN dedi ki...

    değerlendirmeden geçer tabiki kimseye hop burs inmez maddiyata bakar...(birazda torpile) ama ilk 100 deki bi insan bence kyk bursuna kalmamalı özel üniversitelerin 1 ton para burslu bölümleri var onlara bakmalı ( bu para bursları kyk yı katlar nitelikte oluyo) öğrenci ne yapmalı dersen tek tek telefon AÇIP sormalı derecedeki birine verilecek bursunuz kaç lira diye. . .( devlet üniversitelerinin bile dereceli öğrencilere bursları mevcut araştır derim)

    Adsız dedi ki...

    bu burs-kredi taahhüt senedi nedir? açıklar mısınız?

    Yorum Gönder

    Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

     
     
     

    Labels

    Labels

    Labels