Erciyes Üniversitesi


Konu tanıtımı: Erciyes Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi fakültesi, Erciyes Üniversitesi fakülteleri, Erciyes Üniversitesi.com, Erciyes Üniversitesi bölümü, Erciyes Üniversitesi üniversitesi, tanıtım 2012, tanıtım 2013, Erciyes Üniversitesi ili, Erciyes Üniversitesi yurtları, Erciyes Üniversitesi internet sitesi, Erciyes Üniversitesi hakkında, Erciyes Üniversitesi kimdir, Erciyes Üniversitesi nedir, Erciyes Üniversitesi nasıl, Erciyes Üniversitesi nekadar, Erciyes Üniversitesi nezaman, Erciyes Üniversitesi kimler, Erciyes Üniversitesi kayıtlar, Erciyes Üniversitesi harçlar, Erciyes Üniversitesi fotoğrafları, Erciyes Üniversitesi bölümleri, Erciyes Üniversitesi tarihçesi, Erciyes Üniversitesi hakkında genel bilgi, Erciyes Üniversitesi geniş bilgi, Erciyes Üniversitesi site haritası, Erciyes Üniversitesi sosyal alanları, Erciyes Üniversitesi barınma, Erciyes Üniversitesi imkanlar, Erciyes Üniversitesi bur veren bölümler kuruluşları, Erciyes Üniversitesi rektörü, Erciyes Üniversitesi dünya kaçıncısı, Erciyes Üniversitesi Türkiye kaçıncısı, Erciyes Üniversitesi bilinmeyenleri, Erciyes Üniversitesi yorumları, Erciyes Üniversitesi haberleri, Erciyes Üniversitesi kulüpleri, Erciyes Üniversitesi gençlik, Erciyes Üniversitesi sitesi, Erciyes Üniversitesi erasmus, Erciyes Üniversitesi çift anadal, Erciyes Üniversitesi yandal, Erciyes Üniversitesi yatay geçiş, Erciyes Üniversitesi dikey geçiş, Erciyes Üniversitesi meslek yüksek okulu, Erciyes Üniversitesi sanat, Erciyes Üniversitesi iş imkanları, Erciyes Üniversitesi başvuruları, Erciyes Üniversitesi taban ve tavan puanları, Erciyes Üniversitesi başarı sıraları, bölüm başarı sırası, Erciyes Üniversitesi halkla ilişkiler, Erciyes Üniversitesi iletişim, Erciyes Üniversitesi tel, Erciyes Üniversitesi rektörlük, Erciyes Üniversitesi hazırlık sınıfı , Erciyes Üniversitesi kyk yurtları, Erciyes Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi meslekleri, hatalı aramalar: Erciyes Üniversitesi.com, Erciyes Üniversitesi.net, Erciyes Üniversitesi1.com, Erciyes Üniversitesibilgiislem.com, Erciyes Üniversitesikayit.com, Erciyes Üniversitesibarinma.com, Erciyes Üniversitesitanitim.com, Erciyes Üniversitesiforum.com, Erciyes Üniversitesifakulte.com, Erciyes Üniversitesisorula.com, Erciyes Üniversitesihalklailişkiler.com, Erciyes Üniversitesibilgi.com, Erciyes Üniversitesi.gov.tr, Erciyes Üniversitesi.org.tr, Erciyes Üniversitesinasilbiruniversite.com, Erciyes Üniversitesi kampus yaşamı nasıldır, Erciyes Üniversitesi öğrencilik nasıldır, Erciyes Üniversitesi 2011 girişliler, Erciyes Üniversitesi 2012 girişliler, Erciyes Üniversitesi 2013 girişliler, Erciyes Üniversitesi yurtları, Erciyes Üniversitesi özel yurtları, Erciyes Üniversitesi kyk yurdu,
ERU Logo.jpg 
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ tanıtım
                             
1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kurulan üniversitemizin ilk fakülteleri 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında açılan Kayseri İşletme Fakültesi'dir. 1982 yılında Kayseri'deki diğer iki yükseköğretim kurumuda Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla üniversitemize bağlanmış ve ardından üniversitenin adı Erciyes Üniversitesi'ne dönüştürülmüştür. Üniversite adını şehrin 15 km. güneybatısında yer alan 3916 m. yükseklikteki Erciyes Dağı'ndan almaktadır. Bugün İç Anadolu'da Kayseri merkezi yanında Yozgat ve Nevşehir illerinde de faaliyet gösteren üniversitemiz;toplam 17 fakülte 7 yüksekokul 7 meslek yüksekokulu 4 enstitü 5 bölüm 10 araştırma merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi ile vermektedir.

Erciyes Üniversitesi Tanıtım

Mevcut bulunan Tıp İktisadi ve İdari Bilimler İlahiyat Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerine 1992 yılında Mimarlık Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi 1993 yılında Yozgat Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 1995 yılında Kayseri'de Veteriner Fakültesi Yozgat'ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi 1997 yılında Nevşehir'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2001 yılında Diş Hekimliği ve İletişim Fakültesi 2002 yılında Eğitim Fakültesi 2003 yılında da Hukuk Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi eklenmiştir.

Erciyes Üniversitesi Tanıtım

Yüksekokullar dört yılık olup bunlar; Kayseri'de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu Sivil Havacılık Yüksekokulu Yabancı Diller Yüksekokulu Nevşehir'de Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Nevşehir Yüksekokulu ve Yozgat'ta Yozgat Sağlık Yüksekokulu'dur.
Meslek yüksekokulları iki yıllık olup bunlar; Kayseri'de Kayseri Meslek Yüksekokulu Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Kocasinan Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu Yozgat'ta Yozgat Meslek Yüksekokulu ve Nevşehir'de Nevşehir Meslek Yüksekokulu'dur.


Erciyes Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 1204 öğrenci yüksek lisans 181 öğrenci doktora eğitimi görmektedir.
Üniversitemizde 2003-2004 öğretim yılı başı itibariyle toplam 24.985 öğrenci lisans ve meslek eğitimi almaktadır.Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından ve yabancı ülkelerden de 300 öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir.
Üniversitemizde halen 204 profesör 74 doçent 277 yardımcı doçent 149 öğretim görevlisi 170 okutman 51 uzman ve 583 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 1508 akademik personel ile 1464 idari personel görev yapmaktadır.
Üniversitemiz ülkemiz ölçülerine göre oldukça gelişmiş olup başta eğitim ve sağlık olmak üzere çevresine hizmet sunarak çevresiyle bütünleşmiştir.
Erciyes Üniversitesi'nde alt yapı ve hizmet binalarının önemli bir kısmı yörenin hayırsever işadamları tarafından yaptırılıp tefriş ve donanımı tamamlandıktan sonra üniversitemize bağışlanmıştır. Böyle bir uygulama ülkemiz için yepyeni bir model oluşturmuştur. Hayırseverler tarafından üstlenilen binaların bir kısmının da inşaatı devam etmektedir. Bazı hayırseverler de yeni binaların yapımı için girişimde bulunmaktadırlar.
Erciyes Üniversitesi son yıllarda sağlamış olduğu çok önemli gelişmelerle bir mükemmeliyet merkezi olma yönünde büyük aşama göstermiştir.Üniversitemiz bu gelişmelerle güven ve ümit vererek toplumda " Bizim Üniversitemiz" imajının doğmasına yol açmıştır.
 KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YURT OLANAKLARI
  Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır.
      Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise üniversitemize ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar.
      Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders çalışma ve okuma odaları mevcuttur.
      Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır.
      Üniversitemizde artan öğrenci sayısına paralel olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarında kapasite artırımına gitmektedir.

Hızıroğlu Konağı


      Kayseri'de kampus içerisinde hayır sever iş adamı Faik HIZIROĞLU tarafından yaptırılarak üniversitemize bağışlanan Hızıroğlu Konağı, 3 katlı olup, 6'sı suit oda olmak üzere 43 daireden oluşmaktadır.



0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels