Üniversiteli Olma Yolunda İlk Etap YGS

Üniversiteli Olma Yolunda İlk Etap YGS

Sevgili Gençler,

Aylardır hazırlandığınız ve kimi zaman “Bir an önce başlasın ve bitsin” diye düşündüğünüz üniversite giriş sınavlarının ilk etabı için geri sayım başladı. Bu yazımda, sınava sayılı günler kala yapmanız gerekenler üzerinde kısaca durmak ve sizlere ufak hatırlatmalar yapmak istedim.

  • Süreç Devam Ediyor Tamamen sınav formatında YGS denemeleri çözmeye devam edin.  
  • Sınırları Aşmak Sizin için Zor Değil YGS’nin aşılamayacak bir sınav olmadığını unutmayın! 140–180 barajları rahatlıkla geçebileceğiniz bir sınır. Sonuçta YGS’ de ne tür sorular çıkabileceğini; bunların çok kolay, kolay, orta, zor sorulardan oluşacağını biliyorsunuz. Üstelik sene başından beri çalışmalarınızı belli bir stratejiyle yürüttünüz. Kısacası kendinize güvenmek için geçerli pek çok nedeniniz var. 
  •    
  •  LYS’ ye yatırım yaptığınızı unutmayın YGS’de amacınız, LYS’ de elde edeceğiniz yerleştirme puanlarınızın yüksek olabilmesi için daha çok soru çözmek olmalı. Bir başka ifade ile YGS’ de doğru çözeceğiniz her sorunun, LYS skorunuzu etkileyeceğini unutmayın.
  • Çok yönlü düşünün Sadece kendi alanınızla ilgi testlerle ilgilenmeyin. Fen- Matematik alanında sosyal testlerinin, Türkçe- Matematik alanında fen testlerinin, sosyal bilimler alanında ise matematik testlerinin katkı sağlayacağını unutmayın!
  • Listenizi Yaptınız mı? Sınava girerken yanınızda bulundurmanız gereken belgelerin listesini çıkarın. Sınav sabahı panik yaşamamak için özellikle YGS sınav giriş belgeniz  (ÖSYM’nin internet adresinden temin edin) ile Nüfus cüzdanınızı önceden hazırlayın.  Nüfus Cüzdanınızda T.C. Kimlik numarası ve fotoğraf bulunması zorunlu. Bu belgeleri unutmanız durumunda sınava giremeyeceğinizi unutmayın!
  • Alışkanlıklarınızı değiştirmek için kendinizi zorlamayın! Uyku ve yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeyin. Sınavdan bir gece önce erken yatmak için kendinizi zorlamayın. Burada önemli olan uykunuzu sağlıklı bir şekilde almak olmalı.
  • Tam Yerinde ve Tam Zamanında Orada Olun! Sınav yerinizi bir gün önceden mutlaka gidip görün. Özel aracınızla gidecek olsanız da gireceğiniz okula hangi toplu taşıt araçlarıyla gidilebildiğini öğrenin ve bununla ilgili ayrıntıları not edin. Sınavdan en az 1 saat önce sınava gireceğiniz yerde olun.
  • Güvenlik Önlemlerini Dikkate Alın: Bu yıl sınavlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Hatta ÖSYM’nin en son yaptığı açıklamaya göre salonlarda güvenlik amacı ile kayıt yapılacak. Yanınızda kalem, silgi, kalemtıraş, saat, şekerleme, peçete gibi eşyaları da bu yıl almanıza gerek yok. Temel gereçler ÖSYM tarafından sizlere verilecek.  Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenmiş olarak verilecek. Kitapçık ve cevap kağıdınızdaki bilgilerin size ait olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Kitapçığınızda eksiklik ya da basım hatası varsa salon görevlisine bilgi verin.
  • Sınav Salonuna Girerken: Çanta, cep telefonu, kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, para gibi metal içerikli eşyalarla sınav salonuna girmenize izin verilmeyecek. Hatta emanet alınmayacak. Uyarılara kulak vermenin ve dikkate almanın size zaman kazandıracağını unutmayın. Sınav salonuna girene kadar bu süreci geçireceğinizi bilerek hazırlıklı olun. Bu yıl uygulamaya konan yeni kuralların dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin.
  • Ve Moral! Her durumda soğukkanlılığınızı korumalısınız. Moralinizi korumak sizin sorulara odaklanmanızı ve anlamanızı kolaylaştıracak temel unsur, unutmayın!
Hepinize sınavda başarılar diliyor, YGS’nin sizleri beklediğiniz geleceğe bir adım daha yaklaştıracak kadar iyi geçmesini diliyorum.

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels