Çukurova Üniversitesi


Cukurova-logo.jpg




Çukurova Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte 3 yüksekokul 7 meslek yüksekokulu 3 enstitü ve 24 araştırma ve uygulama merkezini barındıran Akdeniz bölgesinin önemli eğitim kurumlarından birisidir.
Kuruluş Tarihi : 1973

Adresi : Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Balcalı/Adana

Bulunduğu Şehir: Adana

Mail Adresi : webmaster@cu.edu.tr

Tel. : 0(322)338 60 84

Öğrenci Sayısı : 18 000

Eğitim Dili : Türkçe-İngilizce

Üniversite Türü : Devlet Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte 3 yüksekokul 7 meslek yüksekokulu 3 enstitü ve 24 araştırma ve uygulama merkezini barındıran Akdeniz bölgesinin önemli eğitim kurumlarından birisidir.

Üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar:

Barınma ve Beslenme:

Üniversitenin kendisine ait yurdu bulunmamaktadır.Öğrenciler üniversiteye bağlı birimlerin bulunduğu yerlerdeki kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlarda veya özel yurtlarda barınmaktadırlar
Üniversite bünyesindeki yemekhane ve kafeteryalar hesaplı yemek yenebilecek mekanlardır.

Teknoloji ve Kütüphane:

Üniversite zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir.Fakülte ve yüksekokullarda öğrencilerin kullanabilecekleri bilgisayarlar bilgisayar odalarında öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.Dersler ve araştırma çalışmaları bilgisayar destekli yürütülmektedir.
Öğrenci ve öğretim elemanlarının ihtiyaç duydukları ulusal ve uluslararası yayınların mevcut olduğu merkezi kütüphanede ayrıca CD-ROM veri tabanı ve İnternet bağlantısı ile tarama yapmak mümkündür.

Sağlık:

Gerekli durumlarda ilk muayeneleri Mediko-Sosyal merkezinde yapılan öğrenciler gerekli durumlarda öncelikli olarak üniversite hasta hanesine veya diğer sağlık kuruluşlarına sevk edilirler.

Sosyal etkinlikler:

Üniversite öğrencileri yirminin üzerinde değişik kolda bos zamanlarını değerlendirebilmektedirler.Kapalı spor salonu kapalı yüzme havuzu ve çeşitli spor sahaları değişik sporları yapmaya olanak tanımaktadır.

Ulaşım:

Üniversitenin Balcalı kampüsüne ulaşım özel toplu tasıma araçlarıyla sağlanmaktadır.

Not:
Çukurova üniversitesi öğrencilerinin AIESIEC ve benzeri programlarla yurt dışında staj yapma olanağı mevcuttur


Adana Çukurova Üniversitesi Tanıtım 

                                           ADANA


ADANA Haritası - ADANA'nın İLÇELERİ       Adana, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz Bölgesi'nin Doğu Akdeniz Bölümü'nde yer alan 14.030 km² yüz ölçümüne ve 1.682.250 nüfusa (1997 sayimi sonuçlari) sahip bir ildir. İlçe sayısı 13 olan Adana'nın 46 Belediyesi,550 köyü bulunmaktadır. Adana ilinin merkezi yine aynı adla anılan Adana kenti olup, Adana ili ve il merkezi Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim bölgelerinden olan Çukurova Deltasi'nda yer alır ve esas olarak gelişimi ve ekonomisi tarımsal üretim ve tarıma dayalı endüstri yoğunlukludur. 05.06.1986 tarihinde çıkarılan 3306 sayılı yasa ile Büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. 28.10.1996 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Osmaniye İlçesi Adana'dan ayrılarak İl olmuş, Adana'nın Kadirli, Düziçi, Bahçe ilçeleri Osmaniye'ye bağlanmıştır.
      Adana kenti, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin oluşturduğu Çukurova Deltası'ndan kuzeydeki dağlara doğru hafif bir eğimle yükselen alüvyal dolgu taraçalardan biri üzerinde, denizden yaklaşık 40 km içeride (ve kuzeyde) kurulmuştur. Denizden yüksekliği il merkezinde 23 m'dir. Seyhan nehri, bu düzlükte bir kaç metre gömülmüş geniş bir yatak içinde kentin kuzeyinden güneyine akar. Irmakla kentin kurulduğu düzlük arasındaki düzey farkının azlığından doğan sel baskınları, Seyhan Barajı'nın yapımından sonra hemen hemen ortadan kalkmıştır. Adana kentinin çekirdeğini, sırtını doğuda Seyhan ırmağına dayamış olan Tepebağ yükseltisinin çevresindeki dairesel yerleşim oluşturur. Roma döneminden kalma Taş Köprü, burayı Seyhan'ın sol kıyısına bağlar. Uzun süre orta halli bir taşra kenti özelliğini koruyan, nüfusu 20-30 bini aşamayan Adana; 19. yy'ın ikinci yarısında gelişmeye başladı. Bu gelişme özellikle 1950'den sonra hızlanarak Adana'ya bugünkü büyük kent özelliğini kazandırdı. 1886'da, kent, demir yoluyla Mersin Limanı'na bağlandı. Hicaz demir yolu Birinci Dünya Savaşı yıllarında Torosları aşarak Adana'ya ulaştı. Bu gelişmeler sonucu kent, özellikle 1950'den sonra eski çekirdeğin çevresinde daha çok Kuzey-Batı'daki istasyona ve batıya doğru olmak üzere hızla yayıldı, çekirdek bölümde kimi düzenlemeler yapıldı. Planlı yeni mahalleler kuruldu, geniş caddeler ve parklar açıldı. Bu gelişmeler sırasında büyüme Seyhan'ın sol yakasına taştı. Türkiye'deki kentleşme sürecinin en hızlı olduğu yerleşmelerden biri olan Adana, Akdeniz Bölgesi'nin ticaret, sanayi ve sermaye piyasası bakımlarından en önemli merkezidir. Gelişmiş bir yol şebekesinin kavşak noktası olan Adana'da, havaalanı, çeşitli düzeyde eğitim kurumları, Çukurova Üniversitesi ve Devlet Güzelsanatlar Galerisi vardır.
      Adana şehir merkezine yakın olan Adana Şakirpaşa Havaalanı 1937'de hizmete açıldı. 1988 yılında alana toplam 6646 iniş-kalkış yapılmış, 348592 yolcu taşınmıştır. Adana'dan Ankara, İzmir, Istanbul ve yaz aylarında Almanya'ya düzenli tarifeli uçak seferleri vardır. Adana'nın Karataş ilçesi'nde yeni bir uluslararası havalimanı çalışmaları sürdürülmektedir.

0 YORUMLAR:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyoruz. . . adınızı (adsız) değitirerek yorum yazınız.

 
 
 

Labels

Labels

Labels